top of page

Domácí dýňová marmeláda s pomerančem

Aktualizováno: 4. 10.

Hledáš recept na jednoduchou domácí marmeládu? Domácí dýňová marmeláda s pomerančem je skvělým podzimním receptem, který u tebe doma nesmí chybět! Jde o perfektní dýňový recept!


Máme tu pro tebe další dýňový recept, tentokrát jde o jednoduchou marmeládu, kterou si určitě zamiluješ. Kombinace dýně s pomeranči je prostě perfektní! Tato marmeláda se hodí skvěle k palačinkám, lívancům, do koblih a do dalších sladkých pokrmů! Vyzkoušej!


Hledáš víc receptů z dýně? Zkus jeden z těchto receptů na našem webu:

Domácí dýňová marmeláda s pomerančem

Recept na domácí dýňovou marmeládu s pomerančem:


Potřebuješ:


Postup:

  1. Vymačkej šťávu z citronu a pomerančů. Přidej do hrnce spolu s dýňovým pyré.

  2. Zamíchej cukr a erythritol.

  3. Dej vařit na mírný plamen a povař asi 20-30 minut - marmeláda trochu zhoustne. Potom už jen vypni, případně rozmixuj.

  4. Nech vychladnout a potom dej do sklenic. Vyjde pouze na dvě sklenice, proto není nutné zavařovat, ale jestliže ji neplánuješ sníst brzy, tak raději zavař.

Výroba marmelády - obrázkový postup - Domácí dýňová marmeláda s pomerančem

Domácí dýňová marmeláda s pomerančem




  1. Do hrnce dej dýni nebo dýňové pyré. Pokud dáváš dýni, dej ji nakrájenou na malé kostky, bez dýňových semínek. Cokoliv kolem 450-500g je ideální na tento recept.





Domácí dýňová marmeláda s pomerančem





2. K marmeládě si připrav i citrón. Z něj je potřeba vymačkat šťávu. Stačí šťáva z jednoho citronu. Pro jednodušší vymačkání šťávy doporučujeme citron buď naříznout nebo poválet po prkénku a až poté rozkrojit na půl a vymačkat.






Domácí dýňová marmeláda s pomerančem




3. Jako další jsou potřeba dva pomeranče a šťáva z nich. Pomeranče (i citrony) můžeš bez obav odštavnit v odšťanovači. To bývá mnohdy lepší, protože tak získáš více šťávy než ručním vymačkáním pomerančů.







Domácí dýňová marmeláda s pomerančem






4. Stejně jako citron můžete naříznout pomeranč a to zobrazeným způsobem. Stačí takto nakrojit (ne úplně dokrojit) a poté jde vymačkat jednodušeji.








Domácí dýňová marmeláda s pomerančem





5. K dýňovému pyré přidej 100g třtinového cukru, pokud chceš marmeládu méně sladkou, dej ho klidně méně. Můžeš použít i bílý cukr, nicméně dej krystalový.






Domácí dýňová marmeláda s pomerančem





6. Potom přidej erythritol. Ten můžeš vynechat nebo nahradit cukrem. Záleží, jak moc sladkou marmeládu chceš. Pokud budeš sledovat návod, vyjde ti velmi sladká marmeláda.







Domácí dýňová marmeláda s pomerančem





7. K dýňovému pyré a cukru přidej šťávu z pomeranče a citronu. Potom smíchej a dej vařit.






Domácí dýňová marmeláda s pomerančem






8. Nech vařit asi 20-30 minut, dokud marmeláda nezíská tu správnou konzistenci. Trochu ztuhne. Doporučuji vařit na mírném plameni. Marmeláda by neměla ztuhnout příliš.






Domácí dýňová marmeláda s pomerančem



9. Potom, co se marmeláda uvaří, rozmixuj, pokud je to potřeba. Pak nech vychladnout a až poté dej do čisté sklenice nebo jiné nádoby. Toto množství vyjde na dvě sklenice o 180ml. Není tedy potřeba zavařovat, protože nejde o velké množství.






Pár poznámek k Domácí dýňová marmeláda s pomerančem:

  • Tato marmeláda chutná prostě božsky! Navíc jde ochutit různými způsoby - můžeš přidat více koření nebo různé druhy, zkus přidat třeba vanilku!


  • Do marmelády můžeš přidat jiné množství cukru nebo erythritolu. Zcela nahrazovat tato sladidla (kromě mezi sebou) nedoporučuji, protože jiná sladidla nemusí mít konzervační účinek a marmeláda by se mohla zkazit.

Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 celou sklenici:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

294 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page