top of page

Domácí pribináček

Aktualizováno: 4. 10.

Jestli máš chuť na něco sladkého, ale zároveň jednoduchého, máme tu pro tebe naprosto perfektní recept! Tenhle domácí pribináček potěší každého! Je skvělý jako snídaně nebo jako chutná svačinka!


Tento zdravý pribináček je bohatý na bílkoviny a obsahuje minimální množství cukru, což z něj činí skvělou volbu pro ty, kdo se snaží dodržovat vyváženou stravu. Přesto si užijete sladkou chuť, která vás potěší a zasytí. Při podávání pribináčku máte volnost výběru přísad, které budete servírovat k této lahůdce. Můžete přidat čerstvé ovoce pro osvěžující a přírodní doplněk, kousek čokolády pro trochu luxusu, nasekané mandle pro křupavou texturu a mnoho dalšího! Možnosti jsou téměř neomezené, takže si jednoduše přidejte to, co máte rádi a co se vám zdá jako perfektní doplněk k vaší dobrotě.


Domácí pribináček je jedna z nejjednodušších věcí, které si doma můžeš připravit. Jeho příprava ti zabere asi 10 minut a chutná prostě skvěle! Můžeš ho udělat jako dvoubarevný nebo klidně jednobarevný, což ti ještě o trochu ulehčí práci, a hlavně budeš mí víc čistého nádobí. Ale volba je na tobě! Tato snídaně obsahuje méně sacharidů, respektive skoro žádné, takže je vhodná i ve dny, kdy hledáme právě něco s malým obsahem sacharidů.



Domácí pribináček je lehkou a nadýchanou pochoutkou, ideální jak na svačinu, tak i na snídani. Jeho charakteristickou vlastností je jemná a sladká chuť, která se rozplývá na jazyku. V této konkrétní variantě receptu se spojuje lahodná vanilková s čokoládovou (nebo kakaovou) příchutí, vytvářející dokonalou harmonii chutí.

Domácí pribináček

Recept na domácí pribináček:


Potřebujete (2 porce):


Na ozdobu: ovoce, čokoláda, oříšky 


Postup:

  1. Smetanu vyšlehej v nádobě. Měla by vzniknout šlehačka, směs nepřešlehej, ale dávej pozor, aby nebyla vyšlehaná příliš málo.

  2. Do mísy dej tvaroh s medem, přidávej šlehačku a šlehej. Počkej, než se spojí, dávej pozor abys se to nepřešlehalo. Pak dej vanilku.

  3. Pak rozděl na dvě části, do jedné vmíchej kakao. Ozdob podle libosti, neboj se přidat čerstvé nebo lyofilizované ovoce. Servíruj.

 

Náhrada ingrediencí v tomto receptu:

Smetana ke šlehání

Smetana ke šlehání přidává do receptu trochu krémovosti, která zajišťuje bohatou chuť a příjemnou texturu, typickou pro pribináček. Avšak není-li smetana k dispozici, není to důvod k obavám. Jako nejvhodnější náhradu lze použít kokosové mléko, které celému receptu dodá jemnou kokosovou příchuť. Pokud kokosové mléko nemáte k dispozici, zakysaná smetana může být další možností, ale u té není šlehání nutnost.


Med

Místo medu můžete přidat jiné sladidlo podle toho, co máte rádi. Dejte cukr nebo sirup, případně můžete přidat i proteinový prášek, který již obsahuje umělá sladidla.


Měkký tvaroh

Měkký tvaroh je v tomto receptu lepší, protože je tužší. Ale můžete použít i ten v kelímku nebo ve vaničce, pokud měkký tvaroh nemáte. Jako další možnosti můžete využít řecké jogurty nebo skyry. V tom případě se chuť pribináčku zase trochu změní, nejvhodnější je proto právě využít měkký tvaroh.

Kakao

Kakao lze vynechat, protože můžete udělat i jiné příchutě. Pokud chcete, můžete přidat i lyofilizované ovoce (spíše prášek) přímo do směsi a pak už jen rozmíchat. Pokud chcete mít dvoubarevný pribináček (vanilkový a čokoládový), můžete dát místo kakaa strouhanou nebo rozpuštěnou čokoládu, která vrstvu také obarví. V tomto případě můžete využít i čokoládový protein.

 

Líbí se vám naše recepty? Budeme moc rády, když je vyzkoušíte a dáte nám vědět, jak vám chutnají! Pro další recepty se můžete podívat i na náš e-shop, kde najdete několik kuchařek či sbírek receptů v digitální podobě, které obsahují samé jednoduché a zdravé recepty, které naprosto milujeme. E-shop naleznete zde!


Přejeme Vám dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 kus:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

911 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page