top of page

Domácí pumpkin spice latte

Aktualizováno: 4. 10.

Pumpkin spice latte je jedním z nejznámějších nápojů, který si můžeš na podzim připravit (respektive koupit). My pro tebe máme tuhle verzi! Zkus domácí pumpkin spice latte! Je méně kalorické, zdravější a také mnohem levnější, než to kupované! Navíc ti zabere jen pár minut! Obzvlášť, pokud máš kávovar, ale i pokud ne, tak si ho stále můžeš připravit!


Miluješ pumpkin spice latte? My tu pro tebe máme naprosto jednoduchý recept, který doma zvládne úplně každý! Klidně i bez kávovaru! Latte si můžeš vychutnat jen tak nebo s nějakou další podzimní dobrotou!

Doporučujeme zkusit jednu z těchto:

Domácí pumpkin spice latte si můžeš vychutnat i jen tak, bez ničeho! Chutná totiž skvěle! Jestli jsi ho ještě nikdy nezkoušel/a, nevíš o co přicházíš! Zkus si ho připravit a uvidíš! Jeho chuť tě ohromí!

Domácí pumpkin spice latte

Recept na domácí pumpkin spice latte:


Potřebuješ (1 porce):


Postup:

  1. Mléko ohřej (ale nemělo by vřít) a poté napěň (napěňovačem mléka, kávovarem, pomocí french press).

  2. Připrav kávu (kávovarem) nebo uvař (ale jen se zhruba 100ml vody).

  3. Do hrnku nalij dýňový sirup, poté kávu a nakonec napěněné mléko.

  4. Můžeš posypat skořicí nebo pumpkin pie kořením.

Pár poznámek k receptu domácí pumpkin spice latte

  • K latte si můžeš dát i šlehačku, pokud chceš! Pokud si dáš šlehačku, bude mít latté zhruba stejně tuku jako to ze Starbucks, ale stále bude obsahovat mnohem méně sacharidů! Za zmínku stojí, že v dnešní době většina lidí konzumuje mnohem více sacharidů (hlavně cukrů), než je vhodné. V latte ze Starbucks je asi 30ml šlehačky - můžeš si ji dát méně nebo více, to je na tobě!


  • V tomto lattéčku jde i o samotnou chuť - nemusíš se bát, že by bylo horší než to, co si můžeš koupit. Pokud by ti přišlo málo sladké, stále můžeš přidat klidně i lžíci cukru a i přesto bude obsahovat méně kalorií. Pravděpodobně i pokud přidáš dvě lžíce. Nicméně to nedoporučujeme, konzumace přílišného množství cukru není zrovna zdravá - i když jednou za čas by to nevadilo. Na pravidelnou konzumaci je ale spíše vhodnější naše Latté! A to i kvůli ceně.


  • Místo polotučného mléka můžeš dát plnotučné. Také můžeš dát rostlinné náhražky, ale vol ty, které lze vyšlehat. Například ovesné mléko.


  • Do latté můžeš přidat i více koření, pokud chceš. Klidně přidej i vanilku nebo jiné koření, které zde není uvedeno. Stejně tak můžeš použít i víc dýňového sirupu, pokud chceš.


  • Ne vždy jen o kalorie! Pokud nehubneš, nemusíš je vůbec řešit a latté si užij! Pokud hubneš, klidně si latté taky užij, ale raději dbej na to, abys stále byl/a v kalorickém deficitu! Klidně si ho dej i každý den, ale dej pozor na šlehačku - obsahuje hodně tuku. Nezapomeň, že z jednoho latte určitě nepřibereš!

Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Víš, kolik kalorií obsahuje pumpkin spice latte ze Starbucks?


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

331 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page