top of page

Jablečná buchta na plech

Aktualizováno: před 4 dny

Jablečná buchta na plech je jednoduchý a chutný recept plný jablek! Chutná naprosto skvěle a jde o ideální dezert právě na podzim. Upečená jablečná buchta je perfektní volbou pro každého milovníka jablek! Zkus a uvidíš!


Máš chuť na něco dobrého? Připrav si tento jednoduchý jablečný dezert, který si hned zamiluješ! Má krásně plnou vrstvu polevy, která je hlavně složena z jablek. Na tento recept jich tedy padne vcelku dost - což se hodí hlavně když je podzim a ty máš domácí jablka. Nicméně si tento recept můžeš připrav i s kupovanými a to bez problémů.


Hledáš další zdravé recepty z jablek? Zkus jeden z těchto skvělých jablečných receptů z našeho webu:

Jablečná buchta na plech

Recept na jablečný koláč na plech:


Potřebuješ (9ks):

  • 375g polohrubé mouky

  • 2 lžíce mléka polotučného

  • 2 lžíce třtinového cukru

  • 150g másla

  • 6g (1/2 balení) prášku do pečiva


Náplň:

Postup:

  1. Na těsto vše smíchej a vypracuj. Lepší je mít ingredience pokojové teploty.

  2. Na náplň jablka nastrouhej nebo nakrájej na plátky. Smíchej se zbytkem.

  3. Těsto rozválej (1/2) a dej na plech (20x20) a klidně pak jen vtlač rukama do krajů. Potom dej náplň. A pak rozválej druhou polovinu těsta a tu dej na náplň. Zeshora propíchej vidličkou.

  4. Peč na asi 40 minut. 180°C. Zkontroluj už po 30 minutách. Těsto bude ze shora zlatavé, a tak poznáš, že je hotovo.

Chceš se cítit dobře ve svém těle? Snažíš se zhubnout, ale nedokážeš udržet vůli? Chyba je nejspíš ve tvém jídelníčku! V našem jídelníčku najdeš několik variant pro snídaně, obědy a večeře (případně svačinky), které můžeš různě kombinovat. Můžeš si tak zvolit to, na co máš chuť! Nečekej na správnou chvíli, na pondělí nebo na nový rok – začni hned! Jídelníček pořiď zde:

Pár poznámek k receptu Jablečná buchta na plech:

  • Tento recept jde připrav i do trochu většího plechu, protože vrstva těsta byla trochu širší a stejně tak je i náplně dostatečně dost. Klidně si recept můžeš připravit i s menším množství jablek, pokud jich doma nemáš zrovna hodně. I tak bude tento dezert chutnat skvěle!


  • Těsto do krajů na plechu dávat nemusíš, ale je to lepší - kdyby náhodou z jablek vyteklo víc šťávy, tak se zachytí tam a nevyteče dolů pod koláč a neudělá ho rozmočený.


  • Puding do náplně se nevaří, jednoduše se do jablek zamíchá pudingový prášek. Možná bude potřeba další (třetí) balení, pokud jsou jablka hodně šťavnatá. Ale u málo šťavnatých, případně středně šťavnatých stačí dva - když jich dáš moc, mohl by jít v náplni cítit i po upečení.


  • V receptu jde použít i hladká mouka nebo hladká špaldová mouka, klidně i celozrnná - ale u všech bude potřeba trochu jiné množství. U hladké bude potřeba určitě více mouky než je uvedeno v receptu.


  • V tomto receptu můžeš klidně použít i ghí, pokud chceš. Ale přeci jen nedoporučujeme olej, spíše máslo. Chutná a funguje trochu jinak. Másla se ale rozhodně bát nemusíš! Pokud nebudeš tento dezert jíst každý den, nemusíš si s máslem vůbec dělat starosti.


  • Na porci ti stačí klidně jeden kus (pokud buchtu rozdělíš na 9 částí), protože jde o celkem velký kus, který má ale perfektní velikost na dezert! Takže vyzkoušej! Jde třeba i o skvělý dezert na různé oslavy, ale tam doporučuji buchtu nakrájet spíše na menší kousky.


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 ks:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

826 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page