top of page

Jablečné ovesné vločky přes noc

Aktualizováno: 4. 10.

Tentokrát pro vás máme jednoduchý recept na rychlou snídani! Tyhle jablečné ovesné vločky přes noc ti zaberou asi jen 5 minut a ráno je můžeš sníst bez další práce!


Tahle snídaně obsahuje vše, co by správná snídaně měla mít! Najdeš v ní ovoce, bílkoviny, sacharidy i zdravé tuky! To, a její skvělá chuť, z ní dělá právě jednu z našich nejoblíbenějších snídaní! Navíc si ji můžeš připravit na spoustu dalších způsobů. Jde vlastně o takovou obdobu ovesné kaše, ale přes noc! Nemusíš ji tedy vůbec vařit. Což je obzvlášť v letních měsících výhodou!


Jestliže chceš zkusit i další příchutě ovesných vloček přes noc/ovesné kaše přes noc, doporučujeme jednu z těchto:


Ovesné vločky přes noc (nebo ovesná kaše přes noc) je velmi podobná ovesné kaši, ale chutná přeci jen trochu jinak. Největší rozdíl je pravděpodobně v tom, že ovesná kaše přes noc se podává studená. Zároveň má ale jemnější chuť. Navíc ovesné vločky přes noc jsou vhodnější pro lidi, kteří mají problémy s trávením! Ovesná kaše může být v tomto případě nevhodná. Pokud patříš do této skupiny lidí a ovesnou kaši už z toho důvodu neděláš, doporučuji ti zkusit tento recept! Je vhodná i pro lidi, kteří takové problémy nemají!

Mimochodem, doporučujeme dělat z klasických ovesných vloček (jemných nebo ne), ale nepoužívej instantní. S nimi prostě nechutná tahle snídaně tak dobře! Teď už k samotnému receptu! Věříme, že si ho zamiluješ!

Jablečné ovesné vločky přes noc

Recept na jablečné ovesné vločky přes noc:


Potřebujete (2 porce):

Na vločky:


Na náplň:

  • 350g skyru

  • 1 lžíce medu


Na jablečnou vrstvu:

  • 100g jablek

  • lžíce skořice


Postup:

  1. Na vrstvu s vločkami vše smíchej. Dej na dno sklenice do lednice přes noc nebo na několik hodin (stačí než vločky vsáknout tekutinu - asi 2 až 3 hodiny).

  2. Na jablečnou náplň vše smíchej dohromady a dej na část s vločkami do sklenice. Zhruba polovinu směsi si odlož.

  3. Pak promíchej tvaroh s medem a to dej do sklenice na vrstvu s jablky.

  4. Pak jako poslední dej zbytek jablečné vrstvy a nakonec ozdob mandlemi nebo jinými ořechy.

Náhrada ingrediencí v tomto receptu:

Chia semínka

Místo chia semínek lze využít jiná semínka a nebo je můžeš klidně i vynechat, příliš velký vliv to na samotnou chuť mít nebude.


Třtinový cukr

Místo třtinového cukru můžeš dát bílý cukr nebo můžeš použít erythritol nebo další sypké sladidlo. Tekuté sladidlo můžeš použít taky, ale vhodnější je přeci jen sypké.


Med

Místo medu dej jiné sladidlo a nebo použij proteinový prášek, tak získáš ještě více bílkovin. V tomto případě bez obav použij i tekuté sladidlo!


Skyr

Místo skyru použij klidně řecký jogurt nebo tvaroh (plnotučný, polotučný nebo nízkotučný), případně můžeš dát i bílý jogurt.


Jablko

Místo jablek můžeš dát i jiné ovoce, nicméně na tento typ receptu se nejvíce hodí právě jablka nebo můžeš zkusit i hrušky či podobné ovoce. Ale například jahody a další se k tomuto druhu příliš nehodí - nehledě na to, že by po povaření nemusely být tak dobré.


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

1 603 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page