top of page

Jablečné řezy s pudinkem

Aktualizováno: 4. 10.

Dnes vám přinášíme skvělý recept, který spojuje jedinečnou čerstvost jablek s lahodnou jemností a krémovostí pudinku, což má za výsledek naprosto dokonalé jablečné řezy s pudinkem. Toto dokonalé spojení chuti je neodolatelné a naprosto mu propadnete.


Tento zdravý, jednoduchý a rychlý recept je určen pro všechny, kdo si chtějí dopřát chutný zážitek bez zbytečné námahy. Ideální na zdravou snídani či jako sladký a zdravý dezert nebo jako vynikající sladká svačinka. Tento recept osloví každého, kdo ocení harmonické spojení svěžího ovoce a krémové náplně.


Pro přípravu těchto jablečných řezů budete potřebovat pouze pár běžných ingrediencí a žádné složité postupy, což z něj činí přístupný pokrm pro každého a bez námahy si jej můžete připravit i doma. Ačkoliv je jeho příprava jednoduchá, výsledek je nesmírně chutný a osvěžující. Jablečné pyré přidává řezům nejen na sladkosti, ale také na vláčnosti, zatímco pudink jim propůjčuje krémovou konzistenci, kterou si zamilujete.

Jablka jsou plná vitamínů, minerálů a vlákniny. Obsahují antioxidanty a zároveň podporují trávení. Mohou být zdraví velmi prospěšná. A proto je dobré je pravidelně zařazovat do jídelníčku. Můžete to zkusit například pomocí tohoto jednoduchého receptu!


Na nic nečekejte a vyzkoušejte tyto dokonalé jablečné řezy s pudinkem, které jsou perfektní zdravou snídaní nebo skvělým dezertem ke kávě!

Jablečné řezy s pudinkem

Recept na jablečné řezy s pudinkem:


Potřebujete:

Korpus:


Tvarohová náplň:


Jablková náplň:

  • Jablečné pyré se skořicí a cukrem (dle chuti) - 100 až 200g

  • 2 lžíce kakaa

  • 1 vanilkový pudink


Krém:

  • řecký jogurt

  • skořice

  • vanilkový protein


Postup:

  1. Rozmixujte vločky, oříšky a datlovou pastu. K tomu přidejte kakao a máslo či olej. Vše natlačte do plechu o rozměrech cca 20x20cm.

  2. Na tvarohovou náplň smíchejte tvaroh, vejce, mléko a vanilkový protein či vanilkový pudink. Polovinu si odlejte vedle a zbylou polovinou nalijte na korpus.

  3. Do odlité poloviny tvarohové náplně přidejte jablkové pyré, kakao a vanilkový pudink. Vše promíchejte dohromady a nalijte na tvarohovou náplň.

  4. Dejte péct na 180°C asi 45 minut.

  5. Nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Na ten smíchejte 140g řeckého jogurtu se skořicí (a ještě můžete přidat cca 15g vanilkového proteinu). Tento krém natřete na vychladlé řezy. Nahoru můžete dát ještě oříšek v čokoládě, ve skořici atp.


Pár poznámek na konec:

Na jablečné pyré si stačí rozvařit pár jablek se skořicí, případně můžete přidat i nějaké sladidlo, ideálně předem tak, aby stihlo zchladnout na pokojovou teplotu.


Pokud nemáte rádi skořici, můžete ji klidně vynechat. Nicméně se skvěle hodí k chuti jablek a tyto jablečné řezy jsou pak o mnohem lepší. Stejně tak při použití skořice v krému.


Čím nahradit ingredience v receptu?

Některé ingredience v tomto receptu můžete nahradit za jiné. Ale k dosažení co nejlepšího výsledku byste měli dodržovat tento recept a postup co nejpřesněji. Čím více ingrediencí v receptu nahradíte, tím více se vzdálíte od našeho receptu - tím pádem i od původní chuti. Proto, když už nahradíte nějakou ingredienci, snažte se zůstat jen u jedné či u minima.


Datlová pasta

Místo datlové pasty můžete použít i sušené datle. Případně lze použít i sušené švestky, které sice mají lehce odlišnou chuť ale konzistencí by měly být dost podobné. Můžete je zkusit nahradit i rozmačkaným banánem ale datlová pasta je o trochu tužší, takže potom možná budete muset přidat více ovesných vloček.


Lískové oříšky

Lískové oříšky můžete nahradit i jinými druhy ořechů. Můžete vyzkoušet například mandle. Pokud nechcete použít žádné ořechy, můžete přidat více ovesných vloček. Ale ořechy v korpusu dodávají receptu i křehkost a příjemnou oříškovou chuť, o kterou byste potom přišli.

Tvaroh v kelímku

Místo tvarohu v kelímku můžete samozřejmě použít i ten ve vaničce. Dále můžete použít i skyr či řecký jogurt, i když tím trochu změníte chuť. Případně můžete zkusit použít i měkký tvaroh v alobalu ale potom bude potřeba ho naředit větším množstvím mléka.

Vanilkový protein

Vanilkový protein můžete nahradit vanilkovým pudinkem, stejně tak pudink můžete zkusit nahradit vanilkovým proteinem. Nicméně tyto dvě ingredience fungují trochu odlišně a to i chuťově, takže máte-li možnost, dodržujte recept.


Líbí se vám naše recepty? Vyzkoušejte je a dejte nám vždy vědět do komentářů, jak vám chutnal! A nezapomeňte nás sledovat i na našich sociálních sítích, kde nás najdete jako @twin_recipe (na Instagramu či Tiktoku) a nebo jako Twin recipe (na Facebooku v uzavřené skupině či veřejné stránce) a nebo také na Pinterestu.


Přejeme vám dobrou chuť!

1 220 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page