top of page

Jak vyrobit papírové košíčky na muffiny doma?

Znáš tyhle papírové košíčky na muffiny? Víš, že si je můžeš doma jednoduše připravit sám? Máme tu pro tebe návod na to, jak vyrobit papírové košíčky na muffiny doma! Tyto muffinové košíčky z pečícího papíru jsou velmi jednoduché a nezaberou příliš dlouho. Díky nim si tak můžeš muffiny vychutnat, i když doma nemáš žádné silikonové či papírové košíčky. Papírové košíčky z obchodu se téměř vždy přilepí na muffin a poté to jednoduše nevypadá příliš pěkně - tyto jsou mnohem lepší!


Existuje několik různých způsobů, jak si vytvořit tyto papírové košíčky na muffiny doma. My jsme vyzkoušely hned 2 způsoby, které se skvěle povedly. Proto tu pro tebe mám oba dva. Vyzkoušej je klidně oba nebo si vyber takový, který ti přijde lepší.


A k čemu by ti byly domácí papírové košíčky bez receptu na muffiny? Na našem webu můžeš najít několik různých zdravých a jednoduchých receptů a to i na muffiny. Připrav si s námi například některý z těchto receptů:

...a nebo si vyhledej další recepty na muffiny na našem webu!


A teď, když už víš, jaké muffiny si chceš připravit, podívej se na to, jak si vyrobit papírové košíčky na muffiny doma! Oba způsoby najdeš dole pod tímto obrázkem:

Jak vyrobit papírové košíčky na muffiny doma?

Jak vyrobit papírové košíčky na muffiny doma? 2 jednoduché způsoby:

  1. způsob přípravy papírových košíčků na muffiny


Nejdříve si vystřihni čtverce z pečícího papíru - doporučujeme cokoliv v rozmezí 10-15cm. My jsme vybraly 12.5x12.5cm. Jelikož je obvyklá šířka papíru 38cm, nejvhodnější jsou tyto rozměry (není to úplně přesné, ale to opravdu být nemusí). Jde to stříhat i ze zbytků pečícího papíru.


Potom tento čtvereček papíru polož na dno sklenice (dno s rozměry stejnými nebo trochu menšími než je forma muffinů). A roh pečícího papíru přehni. Takto pokračuj a papír přehni několikrát tak, aby nic nevyčnívalo.

Jak vyrobit papírové košíčky na muffiny doma? 1. krok


















Potom pečící papír přitlač ke skleničce, tímto způsobem získáš tvar jednodušeji. Respektive bude víc držet tvar.

Jak vyrobit papírové košíčky na muffiny doma? 2.krok



















Nezapomeň přitlačit na pečící papír ze shora.

Jak vyrobit papírové košíčky na muffiny doma? 3.krok



















Potom už jen dej košíčky do plechu na muffiny. A je hotovo!

TIP: Doporučujeme použít naběračku na zmrzlinu, košíčky se s ní plní lépe a stačí jen jedno nabrání.

Jak vyrobit papírové košíčky na muffiny doma? 4.krok
Jak vyrobit papírové košíčky na muffiny doma? 4.krok


















2.způsob přípravy papírových košíčků na muffiny


Připrav si čtverečky pečícího papíru (my tentokrát vybraly 13x13cm). Velikost je zhruba, nemusíš je přesně měřit a ani čtverce nemusí být dokonalé.

Papírové košíčky na muffiny 1.část

Přehni čtverec v polovině.

Papírové košíčky na muffiny 2.část

Poté přehni ještě jednou.

Papírové košíčky na muffiny 3.část

Opět rozevři čtverec pečícího papíru.

Papírové košíčky na muffiny 4.část

Poté nastřihni všechny čtyři strany, do cca 3/4. Nic se nestane, pokud je nařízneš méně nebo více.

Papírové košíčky na muffiny 5.část

Poté vezmi skleničku či cokoli s podobným průměrem, jaký mají muffinové formy. Můžeš být trochu menší, takže určitě nějakou najdeš! Připravený pečící papír dej na formičku a zatlač dovnitř pomocí vybraného předmětu. Přitlač, aby tvar zůstal.

Papírové košíčky na muffiny 6.část

Může se stát, že košíček nebude ve formě příliš držet. Záleží i na pečícím papíru. V tom případě můžeš pokapat spodek muffinových formiček vodou, to pomůže pečícímu papíru se udržet ve spodu.

Papírové košíčky na muffiny 7.část

Opakuj dokud nemáš hotové všechny potřebné papírové košíčky.

Papírové košíčky na muffiny 8.část

Takto připravené košíčky ti skvěle poslouží na přípravu muffinů, i pokud doma žádné nemáš. Muffiny si tak můžeš upéct i bez muffinových košíčků. Čtverečky pečícího papíru si můžeš navíc i zakoupit, online je najdeš bez problémů. A nebo je doporučujeme nastříhat předem ve větším množstvím, ať tě to potom nezdržuje. Poté je můžeš mít vždy po ruce a samotná příprava košíčků ti zabere jen pár minutek.

Pokud se bojíš, že ti nepůjde pečící papír oddělat (což se nám mimochodem nikdy nestalo), tak můžeš papírové košíčky zlehka potřít nebo pošplíchat olejem, díky tomu půjde muffiny vyydělávat ještě snadněji.

Štítky:

142 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page