top of page

Jednoduchá cottage svačinka do skleničky s čokoládou

Aktualizováno: 4. 10.

Hledáš zdravý a jednoduchý recept, který obsahuje dostatek bílkovin a chutná skvěle? Tato jednoduchá cottage svačinka do skleničky s čokoládou je tím skvělým receptem! Připrav si s námi tento jednoduchý a zdravý recept, na který ti stačí pouhé 3 ingredience! Chutná úžasně a hotový je do 5 minut. Pokud nevíš, co na svačinku, vyzkoušej! Klidně si ji můžeš dát i na snídani, to už je na tobě.


Kombinace cottage sýru a kakaa je neuvěřitelně dobrá! Obzvlášť když cottage sýr rozmixuješ! Má potom krásně krémovou konzistenci a kakao mu dodává na hlubší chuti, kterou si jednoduše zamiluješ. Čokoládu nahoru můžeš nebo nemusíš přidávat, to už je na tobě. Ale skvěle doplňuje celý recept. Stejně tak si můžeš přidat nějaké ovoce pro svěžejší chuť a více živin!


Tento recept na cottage svačinku si můžeš připravit do mističky, skleniček, nebo do čehokoli, co chceš. Lze připravit dopředu ale pokud máš hlad, můžeš ji hned po přípravě sníst. Nepořebuje odležet ale v lednici vydrží delší dobu. Takže se skvěle hodí i na přípravu jídla dopředu. Jen doporučujeme skladovat v uzavřené nádobě, aby vydržel co nejdéle.


Cottage sýr je všestrannou ingrediencí, kterou můžeš použít do několika různých typů jídel. Hodí se nejen do sladkých ale i do slaných pokrmů. Obsahuje vysoké množství bílkovin a díky tomu je považován za zdravý. Má hrudkovitou konzistenci, která může někomu vadit. V tom případě jen stačí rozmixovat a konzistence je pak krásně krémová.


Na našem webu najdeš desítky receptů s cottage sýrem. Mimochodem, cottage sýr je skvělý i sám o sobě, např. s pečivem a zeleninou nebo naopak s ovocem a oříšky. Pokud chceš ale vyzkoušet nějaké jednoduché a zdravé recepty (kromě této cottage svačinky), tak se podívej na další recepty na našem webu! A nebo vyzkoušej jeden z těchto cottage receptů:

Ať už se rozhodneš pro jakýkoli recept (a nebo klidně pro všechny), tak věříme, že ti zachutná stejně jako nám. Pokud se chystáš připravit recept na jednoduchou cottage svačinku do skleničky s čokoládou, tak se podívej pod obrázek, kde najdeš celý recept i s detaily!

Jednoduchá cottage svačinka do skleničky s čokoládou

Recept - jednoduchá cottage svačinka do skleničky s čokoládou:


Potřebuješ (na 1 porci):

  • 1 cottage sýr

  • 1 lžička kakaa

  • 1 lžíce javorového sirupu

Nahoru:


Postup:

  1. Rozmixuj cottage sýr, kakao a javorový sirup dohromady, dokud se vše nespojí dohromady a nezíská krémovou konzistenci.

  2. Dej do skleniček (nebo jiných nádob).

  3. Poté můžeš ještě nastrouhat čokoládu a posypat připravené mističky.

  4. Pokud máš čas, dej do lednice na alespoň hodinu pro lepší spojení chutí. Ale můžeš vynechat.

  5. Můžeš podávat takto samotné nebo klidně s ovocem. Např. s banánem by tento recept chutnal výborně!

Pár poznámek na konec:

Pokud máš rád banány, můžeš vyzkoušet i variantu, kde vyměníš javorový sirup za banán a vše rozmixuješ. Chuť je potom trochu jiná ale stále skvělá.


Tento recept si můžeš připravit s jakýmkoli druhem cottage sýru, např. i light verzí. My jsme použily obyčejný, který nám chutná mnohem více. Takže se do něj pusť, jesliže máš jakýkoli druh cottage sýru v ledničce!


Místo javorového sirupu můžeš samozřejmě použít i jiné sladidlo, např. med, čekankový sirup či další.


Tento recept neobsahuje komplexní sacharidy, takže se spíš hodí jako svačinka než jako snídaně ale dopřát si ho můžeš i na snídani. Záleží na tvých osobních preferencích.


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept na krémové těstoviny s ricottou povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

1 114 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page