top of page

Jednoduché cottage palačinky plné bílkovin

Aktualizováno: 4. 10.

Zkus tento recept na jednoduché cottage palačinky plné bílkovin! Těsto na tyhle palačinky je krásné jemné a nadýchané, a zároveň obsahuje velké množství bílkovin, právě díky cottage sýru. Perfektní je pak servírování s čerstvým ovocem, případně s jogurtovou či tvarohovou náplní!


Zdravé a chutné cottage palačinky plné bílkovin jsou vhodné na každý den! Můžeš je podávat jako snídani, sladký oběd nebo jednoduchou večeři? Jako snídaně jsou skvělou volbou, protože jsou rychle připravené a zároveň obsahují velké množství bílkovin a také je můžeš podávat s čerstvým ovocem!


Palačinky jsou jednoduchým receptem, který je nejčastěji servírován ke snídani, i přes to si je klidně můžeš dát jako svačinku či sladký dezert po obědě! Zaručujeme, že ti bude tento recept chutnat, a že si ho zamiluješ! Tyto palačinky jsou jedny z nejlepších, které jsem kdy měla!


Jestli ale chceš zkusit jiný recept na palačinky (protože třeba momentálně cottage sýr doma nemáš), doporučujeme jeden z těchto našich jednoduchých receptů na palačinky:

Jestliže chceš zkusit jiný recept z cottage sýra, také pro tebe máme několik doporučení! Cottage sýr je jednou z našich oblíbených ingrediencí, kterou v receptech často používáme. Na našem webu tedy najdeš mnohem více receptů z cottage sýra - jak na sladké, tak i slané pokrmy. Nicméně tady najdeš pár doporučení:

Jednoduché cottage palačinky plné bílkovin

Recept na jednoduché cottage palačinky plné bílkovin:


Potřebuješ (2 porce):


Postup:

  1. Vše na palačinky smíchej. Těsto rozmixuj v mixéru do hladka.

  2. Dej smažit na rozehřátou pánev na trochu oleje.

  3. Naplň. Náplň na palačinky použij libovolnou, můžeš klidně dát jen džem, marmeládu nebo třeba čerstvé ovoce!

Pár poznámek k receptu jednoduché cottage palačinky plné bílkovin:

  • Cottage palačinky jsou jednoduchý recept, který nezabere příliš času. Samozřejmě záleží, kolik porcí děláš, ale pokud jen dvě, jsou vcelku rychle hotové! Jsou tedy perfektní snídaní, kterou můžeš připravit až ráno.


  • Těsto z cottage sýra na palačinky je podobné jako tvarohové těsto. Je mnohem jemnější a palačinky se mohou spíš trhat než ty klasické, proto je důležité s těstem pracovat opatrně!


  • Recept jsme zkoušely a pravidelně děláme s klasickým cottage sýrem, nevíme, zda bude fungovat i s odtučněným (respektive s light verzí), proto to nedoporučujeme zkoušet. Pokud to ale přeci jen zkusíte, dejte nám do komentářů vědět, zda recept fungoval, aby věděli i ostatní.


  • Mnoho ingrediencí zde nahradit nelze, ale například mouku můžeš nahradit jinou. Kromě celozrnné je vhodná pšeničná hladká nebo špaldová hladká, ale výsledné množství bude potřeba upravit. Pravděpodobně bude potřeba použít více mouky. Jestliže chceš nahradit cottage sýr, zkus jiný recept. Například tvarohové palačinky, na které najdeš odkaz nad obrázkem.

  • Pokud se ti palačinka z nějakého důvodu nedaří (a těsto nedrží spolu), přidej do nich ještě jedno vejce! Případně špetku mouky. Vejce těsto spojuje, takže by po tomto kroku už mělo vše fungovat.

Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Klidně nám do komentářů nahraj i výslednou fotografii, případně ji nasdílej na sociálních sítích!


Pokud náš ještě nesleduješ na sociálních sítích, všechny najdeš v tomto odstavci! Najdeš tam další recepty, případně různé tipy. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

3 324 zobrazení1 komentář

Související příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

zkoušela jsem, s marmeládou chutnají skvěle 😋

Like
bottom of page