top of page

Jednoduché domácí dýňové palačinky

Aktualizováno: 4. 10.

Hledáš jednoduchý recept z dýně? Vyzkoušej tyhle jednoduché domácí dýňové palačinky, na které ti stačí pouze pár ingrediencí a trochu minut času - hned je hotovo! Palačinky jsou krásně jemné a tenké - ale s nádechem podzimu!


Palačinky jsou skvělou volbou jako sladká snídaně nebo takový rychlý menší sladký oběd - také se skvěle hodí i jako sladký dezert! Jednoduché domácí dýňové palačinky v sobě navíc mají chutě, které skvěle ladí k podzimu.


Máš doma víc dýně nebo dýňové pyré, a nevíš, jak ho spotřebovat? Vyzkoušej třeba jeden z těchto receptů, které na našem webu najdeš - klidně se podívej i na další recepty - z dýně jich najdeš na našem webu hned několik!:


S příchodem podzimu a sezónou dýní není lepší čas na vyzkoušení něčeho nového a chutného. Dýňové palačinky jsou ideálním způsobem, jak do jídelníčku přidat tuto podzimní surovinu. Jsou nejen chutné a výživné, ale také krásně voní po skořici a muškátovém oříšku, což vytváří tu pravou podzimní atmosféru.


Tento recept na dýňové palačinky je jednoduchý, rychlý a vhodný i pro začátečníky. Používá se v něm dýňové pyré, které můžeš snadno připravit doma nebo použít hotové z obchodu. Dýně dodává palačinkám nejen krásnou oranžovou barvu, ale také jemnou, lehce nasládlou chuť. Jestliže máš rád/a klasické palačinky, tyhle si určitě zamiluješ!


Mimochodem, věděl/a jsi, že dýně je vlastně ovoce?

Jednoduché domácí dýňové palačinky

Recept na jednoduché domácí dýňové palačinky:


Potřebuješ (2 porce):


Postup:

  1. Smíchej a vyšlehej mléko s vejcem a kořením.

  2. Potom zašlehej dýňové pyré a úplně nakonec mouku.

  3. Mělo by vzniknout hladké, tekuté těsto (jako na klasické palačinky).

  4. Potom nalij (asi jednu naběračku) na rozehřátou pánev s nepřilnavým dnem nebo s trochou oleje.

  5. Osmaž z obou stran a podávej.

Pár poznámek k receptu Jednoduché domácí dýňové palačinky:

  • Místo pumpkin spice koření lze využíti jiné - můžeš zkusit třeba kombinaci skořice a mletého hřebíčku či zázvoru nebo další. V podstatě je vhodné použít jakoukoli libovolnou kombinaci koření, které se použilo na přípravu pumpkin spice koření.


  • Na náplň palačinek jsme použily tvaroh v kombinaci s džemem (jahodovým a borůvkovým), ale můžeš použít to, co chceš. Skvěle se hodí i arašídové máslo, ale doporučujeme kombinovat s tvarohem či řeckým jogurtem pro zvýšení bílkovin (a navíc tato kombinace chutná prostě božsky!). My jsme palačinky ještě polily arašídovým máslem a ozdobily domácím ovocem. Přidat k palačinkám čerstvé ovoce je také další ingredience, kterou doporučujeme - každý by měl mít aspoň jednu porci ovoce denně (nejlépe i víc).


  • V tomto receptu je možné využít i jiný druh mouky (ale spíše doporučujeme pšeničnou hladkou, špaldovou hladkou, pohankovou nebo další podobnou - ale u ostatních si nejsme jisté, zda by to s nimi fungovalo - palačinky by se mohly trhat nebo něco podobného). U jiné mouky bude potřeba použít jiné množství - těsto by mělo mít konzistenci jako na klasické palačinky (mělo by jít na pánvičce rozlévat).


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

236 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page