top of page

Jednoduché noky s omáčkou z cottage sýru

Nevíš, co si připravit na jednoduchý, ale zároveň zdravý oběd? Tento recept na jednoduché noky s omáčkou z cottage sýru tě určitě nadchne! Je to jídlo, které je nejen chutné a výživné, ale jeho příprava zabere jen velmi málo času, což z něj dělá ideální volbu pro všední dny. Navíc se skvěle hodí i do krabičky, pokud si připravuješ obědy do práce nebo školy. Ať už si ho naservíruješ jakkoli, potěší tě svou jednoduchostí a skvělou chutí.


Tyto jednoduché noky jsou ideální pro každého, kdo hledá rychlý a zdravý recept. Co se týče samotných noků, nemusíš si dělat starosti s jejich výrobou doma, pokud nemáš čas nebo chuť. Na trhu je k dispozici mnoho druhů kupovaných noků, které ti ušetří spoustu práce. Stačí si vybrat. Můžeš sáhnout po tradičních bramborových nokách, které jsou klasickým základem mnoha italských i středoevropských receptů. Případně si tento recept můžeš připravit i s těstovinami. I s nimi bude chutnat naprosto skvěle!


Ale pokud máš chuť a čas, můžeš si noky připravit doma! Možná se ti to na první pohled zdá jako složitá úloha, ale věř mi, není to tak těžké, jak to zní. Domácí noky mohou být ještě chutnější a navíc si můžeš vybrat z mnoha variací. Klasické bramborové noky jsou vždy skvělou volbou, ale pokud máš chuť experimentovat, co takhle vyzkoušet třeba tyto cottage noky nebo noky z cukety. Můžeš vyzkoušet i tyto dýňové noky (a nebo klidně tyto ve tvaru malých dýniček).


Když už máš noky připravené, teď přichází ta nejjednodušší část – jejich rychlá úprava s omáčkou z cottage sýru. Tato omáčka je nejen chutná, ale i plná bílkovin, což zajišťuje, že tě jídlo zasytí na delší dobu. Díky vyvážené kombinaci ingrediencí se jedná o lehký a zdravý oběd, který je však zároveň velmi vydatný. Pokud se snažíš do svého jídelníčku zařadit více bílkovin, tento recept ti s tím rozhodně pomůže. Vyzkoušej:

Jednoduché noky s omáčkou z cottage sýru

Recept na jednoduché noky s omáčkou z cottage sýru:


Potřebuješ (3 porce):

  • sušená rajčata (100g)

  • česnek

  • sůl, pepř

  • gnocchi (400g)

  • špenát (cca 200g)

  • voda

  • koření (lžička sušeného česneku, cibule, oregana, špetka kmínu, lžička bazalky, špetka chilli)

  • 250g cottage sýru

  • 2 lžíce lučiny či jiného krémového sýru

  • 60g kuřecí šunky

  • 40g strouhané mozzarelly


Postup:

  1. Na pánvi rozehřej olej ze sušených rajčat.

  2. Přidej na kousky nasekaný česnek a sušená rajčata.

  3. Nech osmahnout asi 3 minuty.

  4. Poté přidej vodu, koření, cottage sýr, lučinu.

  5. Přidej noky. Měly by být ve zakryté vodou.

  6. Nech povařit dokud nejsou těstoviny hotové.

  7. Poté dochuť, přidej špenát, nakrájenou kuřecí šunku, vař asi 3 minut a nakonec posyp strouhaným sýrem.

Pár poznámek k receptu:

Recept si můžeš připravit i s čerstvými rajčaty. Stejně tak můžeš místo noků použít například těstoviny.


Tyto noky se skvěle hodí jako oběd nebo svačina do krabičky, takže pokud jsi zvyklá(ý) dělat recepty do krabiček, určitě vyzkoušej i tento!


Koření v tomto receptu si můžeš trochu přizpůsobit a upravit množství nebo klidně i druhy koření podle toho, co ti chutná. Ale pokud si nejsi jistá(ý), postupuj podle receptu. Nám to nejvíc vyhovuje takto!


Hledáš víc zdravých receptů do krabiček? Podívej se na náš balíček 3 e-kuchařek s recepty do krabiček! Celkem v něm najdeš 150 zdravých a jednoduchých receptů do krabiček, díky kterým ušetříš spoustu času, peněž a pravděpodobně i kalorií! Tyto recepty navíc skvěle chutnají, takže se budeš na každý den o něco více těšit! Podívej se:


Zároveň pro tebe máme speciální slevový kód. Při objednávání zadej "noky15" a získej slevu 15 %! Ale pozor, slevový kód platí jen pro 10 nejrychlejších, tak na nic nečekej!


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu či na YouTube.


Přejeme dobrou chuť!


Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

169 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page