top of page

Jednoduchý domácí tvarožník

Aktualizováno: před 4 dny

Zkus tento jednoduchý domácí tvarožník, který je hotový za pár minut! Navíc chutná naprosto božsky - tvarožník je krásně vláčný, nadýchaný a jemný! Jedná se o zdravý recept z tvarohu, který zvládne připravit naprosto každý a z běžně dostupných surovin! Na recept ti stačí pouze 5 základních ingrediencí!


Jednoduchý domácí tvarožník je skvělým dezertem nebo snídaní, kterou zvládne připravit naprosto každý - v této verzi navíc obsahuje i větší množství bílkovin a mnohem méně cukru nebo tuků! Také jde o další ze skvělých tvarohových receptů, které na našem webu už najdeš. Jednoduchý tvarožník je perfektní kombinací jemného tvarohu a vláčného těsta, a proto je to jeden z těch nejlepších, tento prostě musíš zkusit!


Recept je jednoduchý, zdravý a nenáročný. Dá se trochu přizpůsobit, pokud chceš, ale to najdeš až u samotného receptu v poznámkách! K přípravě tohoto receptu nepotřebuješ nic speciálního, stačí ti běžné ingredience, které seženeš v každém obchodě. Je tedy skvělou volbou, když hledáš něco z malého množství ingrediencí nebo z ingrediencí, které doma pravděpodobně už máš!


Hledáš další zdravé recepty z tvarohu? Na našem webu jich najdeš desítky! Zkus třeba jeden z těchto:

K přípravě tohoto jednoduchého tvarožníku potřebuješ jen ingredience, dortovou formu a troubu, a to je vše. Tvarožník je ideální recept, který zvládneš připravit bez větší námahy, a přesto získáš skvělý výsledek, který potěší všechny milovníky sladkého!

Jednoduchý domácí tvarožník

Recept na jednoduchý domácí tvarožník:


Potřebuješ (3 porce):

  • 500g polotučného tvarohu

  • 3 vejce

  • 3 lžíce třtinového cukru

  • 60g dětské krupička

  • 3 lžíce tapiokové mouky

  • + můžeš dát špetku kypřícího prášku


Postup:

  1. Bílky odděl od žloutků a dej do samostatné nádoby

  2. K žloutkům přidej tvaroh, cukr, krupičku, tapiokovou mouku a kypřící prášek.

  3. Bílky vyšlehej do tuhého sněhu.

  4. Pak sníh opatrně vmíchej do druhé směsi.

  5. Peč na 170°C asi na 30-35min.

Tvarožník chutná skvěle jen tak nebo ho podávej s čerstvým ovocem!


Náhrada ingrediencí v receptu jednoduchý domácí tvarožník:

Polotučný tvaroh

V receptu je sice použit polotučný tvaroh, ale pokud použiješ nízkotučný či tučný, nemělo by to ničemu vadit, výsledek by měl být chuťově naprosto stejný! Můžeš použít i tvaroh v kostce (Měkký tvaroh), ale ten bych doporučovala naředit mlékem, aby měl alespoň podobnou konzistenci. Výsledek by totiž mohl být spíše hutnější tvarožník, a ne tak krásně nadýchaný.


Třtinový cukr

Místo třtinového cukru můžeš dát jiné sladidlo. Zkus čekankový sirup, med, javorový sirup. Některá sladidla mohou lehce změnit chuť, ale i tak to nebude mít příliš velký vliv. Tvarožník můžeš osladit i ovocem! Jednoduše přidej rozmačkaný banán a dej péct!


Dětská krupička

Pokud použiješ dětskou krupičku, bude výsledný tvarožník více jemný a více nadýchaný - prostě takový obláček. Nebo mě to tak alespoň přijde. Nicméně můžeš použít i klasickou mouku či nějaký jiný druh mouky, pokud chceš. Bude to fungovat, i když výsledek možná nebude tak nadýchaný. Chutnat bude i přesto skvěle!


Tapioková mouka

Tapioková mouka je v podstatě rostlinný škrob. Lze nahradit kukuřičným nebo bramborovým škrobem. Místo tapiokové mouky nepoužívejte tapiokové perly, mají jiné vlastnosti.

Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept na jednoduchý domácí tvarožník povedl! Klidně nám do komentářů nahraj i výslednou fotografii, případně ji nasdílej na sociálních sítích! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Chceš se cítit dobře ve svém těle? Snažíš se zhubnout, ale nedokážeš udržet vůli? Chyba je nejspíš ve tvém jídelníčku! V našem jídelníčku najdeš několik variant pro snídaně, obědy a večeře (případně svačinky), které můžeš různě kombinovat. Můžeš si tak zvolit to, na co máš chuť! Nečekej na správnou chvíli, na pondělí nebo na nový rok – začni hned! Jídelníček pořiď zde:

 


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

5 215 zobrazení1 komentář

Související příspěvky

Zobrazit vše

1 comentário

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
jananovotnaa00
08 de set.
Avaliado com 5 de 5 estrelas.

Chutná skvěle, zkoušela jsem, je to mňamka, děkuji, určitě ho udělám znovu. 😍

Curtir
bottom of page