top of page

Jednoduchý dýňový banana bread

Aktualizováno: před 2 dny

Jednoduchý dýňový banana bread je skvělý pro všechny, kdo hledají zdravý a chutný dezert s minimem práce. Spojuje jemnou sladkost zralých banánů s lahodně kořeněnou chutí dýně, což z něj dělá dokonalý podzimní recept. Dýně dodává vláčnost, zatímco banány přinášejí přirozenou sladkost a krémovou texturu. Jde o skvělý dezert, který se hodí nejen k podzimním měsícům.


Tento jednoduchý dýňový banana bread je ideální, když máš přebytek zralých banánů nebo dýňového pyré, a přitom chceš něco rychlého, zdravého a výživného. Stačí smíchat pár základních ingrediencí, nalít do formy a máš hotovo! Navíc je to skvělá volba pro snídani, svačinu nebo jako zdravější dezert pro rodinu. Můžeš také přidat třeba ořechy nebo čokoládové kousky pro extra chuť.


Dýňový banana bread není jen plný chuti, ale také výživově hodnotný – dýně je bohatá na vlákninu, vitamín A a antioxidanty, zatímco banány přispívají draslíkem a dalšími důležitými živinami. Díky tomu si můžeš užívat každé sousto s vědomím, že děláš něco dobrého pro své tělo. Tento chlebík je přirozeně sladký, takže není potřeba přidávat mnoho cukru, a navíc si ho můžeš snadno upravit podle svých preferencí, třeba s celozrnnou moukou nebo s čekankovým sirupem.


Jednoduše řečeno, pokud máš rád/a kombinaci banánů a dýně a chceš si dopřát něco výživného a přitom lahodného, dýňový banana bread je tou správnou volbou!

Jestli hledáš další zdravé recepty z dýně, doporučujeme zkusit jeden z těchto receptů, které na našem webu už nějakou dobu najdeš:

Jednoduchý dýňový banana bread

Recept na jednoduchý dýňový banana bread:


Potřebuješ (5 porcí):

  • 200g dýňového pyré (+ 100g rozmačkaného banánu - 1 kus)

  • 200ml mléka

  • 4 vejce

  • 80g ghee

  • 100g třtinového cukru

  • 40g proteinu vanilka

  • 100g celozrnné špaldové mouky

  • 200g hladké mouky

  • 1/2 lžičky jedlé sody

  • 1 lžičky kypřícího prášku

  • 5 lžic kakaa (do poloviny těsta)

  • 1 lžíce skořice, špetka soli, vanilkový extrakt


Postup:

  1. Smíchej vejce, vanilkový extrakt, cukr, ghee, mléko, rozmačkaný banán a dýňové pyré.

  2. Přes síto nasyp do jiné mísy mouky (pak odeberte 1/4), poté přimíchej protein a pak zbytek sypkých ingrediencí (včetně koření) kromě kakaa.

  3. Zamíchej sypké ingredience do tekutých dokud se vše nespojí. Pak rozděl na dvě poloviny.

  4. Do jedné zamíchej kakao. A do druhé zase 1/4 mouky. Takto budeme mít dvě různě barevná těsta.

  5. Dej do formy (nejdříve dej vrstvu dýňového těsta, na to dej vařečkou kakaové těsto, pak zase dýňové a nakonec kakaové. Pak různě smíchej pomocí špejle, vytvoří se vzory - ale můžeš dát jak chceš). Peč na 180°C asi na 50 minut.

Pár poznámek k receptu Jednoduchý dýňový banana bread:

  • V těstě je možné vynechat proteinový prášek nebo ho nahradit jinou příchutí. Pokud ho vynecháš, přidej asi o dvě lžíce hladké mouky více. Jako vždy je možné nahradit špaldovou celozrnnou mouku jinou, ale doporučujeme spíše lepkovou verzi. To samé platí u hladké mouky.


  • V tomto receptu je také možné vynechat banány (v tom případě dejte o 50-80g dýňového pyré víc. Také je možné zcela nahradit dýňové pyré pouze rozmačkanými banány. V tom případě doporučujeme asi 240g (celkem 340g) rozmačkaných banánů.


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu či na YouTube.


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

120 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page