top of page

Jednoduchý dýňový krém z hokkaido

Aktualizováno: 5. 10.

Hledáš recept na jednoduchou polévku? Když se řekne dýně, tak jako jeden z prvních receptů většinu lidí napadne právě dýňový krém - a to naprosto chápeme! Chutná totiž úžasně! Tento jednoduchý dýňový krém z hokkaido je skvělou kombinací chutí, která se perfektně k podzimu hodí! Vyzkoušej!


Když přijde podzim, není nic lepšího než hřejivý talíř polévky. A pokud miluješ sezónní suroviny, dýňový krém z hokkaido je to pravé. Jeho příprava je naprosto jednoduchá, ale chuťově tě překvapí! Dýně hokkaido se nemusí loupat, což celý proces usnadňuje, a její jemně sladká chuť je v kombinaci s trochou koření naprosto neodolatelná.


Tento dýňový krém je ideální nejen jako rychlá večeře pro chladnější podzimní nebo zimní dny, ale také jako lehký a chutný oběd. Stačí pár ingrediencí, mixér a pár minut času, a máš na stole krémovou polévku, která tě příjemně zahřeje. Navíc můžeš krém ozdobit opečenými semínky, krutony nebo kapkou kvalitního olivového oleje, zakysanou smetanou či řeckým jogurtem.


Pokud hledáš rychlou, jednoduchou a výživnou polévku, která tě zahřeje, tak vyzkoušej tento dýňový krém z hokkaido! Perfektně se hodí k zahřátí těla. Nezapomeň, že v chladnějších dnech je vhodnější jíst spíše potraviny, které tělo zahřívají (často jde právě o kořeněná jídla) než ty, které tělo ochlazují - ty se zase spíše více hodí na léto.


A jestliže hledáš víc zdravých receptů z dýně, zkus jeden z těchto:

Jednoduchý dýňový krém z hokkaido

Recept na jednoduchý dýňový krém z hokkaido:


Potřebuješ (5 porcí):

  • 1-1.5 kg dýně hokkaido

  • 1 cibule

  • 250g zeleninového vývaru

  • 1 plechovka kokosového mléka (400ml)

  • 2 lžíce lahůdkového droždí

  • hrst strouhané mozzarelly (20g)

  • lžička chilli koření (lze upravit podle chuti, 1/4 lžičky muškátového oříšku, špetka skořice, sůl dle chuti, pepř)


Postup:

  1. Dýni nakrájej na kostky a uvař dokud nezměkne. Pak rozmixuj na hladké pyré.

  2. Osmaž cibuli na troše oleje a poté zalij vývarem. Asi 10 minut povař, pak přidej pyré. Do polévky dej sýr a vař, dokud se nerozpustí, míchej. Následně zamíchej kokosové mléko a vypni sporák. Přidej zbytek koření a lahůdkové droždí. Polévku můžeš znovu zahřát, ale neměla by dosahovat příliš vysokých teplot.

  3. Na krutony si stačí osmažit pečivo nakrájené na kostky. Polévku můžeš dozdobit řeckým jogurtem/zakysanou smetanou a trochou oleje.

Pár poznámek k receptu Jednoduchý dýňový krém z hokkaido:

  • Tento dýňový krém můžeš připravit i z jiných druhů dýně. U dýně hokkaido ale není nutné dýni oloupat, a proto je to jednodušší. Navíc její chuť (alespoň tón chuti) se k této krémové polévce krásně hodí!


  • Místo strouhané mozzarelly je možné použít jiný druh sýru podle vlastních preferencí nebo možností. Sýr můžeš třeba i vynechat, ale doporučujeme ho tam přidat.


  • I samotné koření lze libovolně upravit. Někdy přidáváme i trochu zázvoru - do studeného počasí se prostě skvěle hodí!


  • K polévce si můžeš přidat krutóny. Stačí nakrájet chléb na kostičky a osmažit nasucho na pánvičce. Případně použij jiné pečivo. Stejně tak můžeš přidat semínka z dýně (ty stačí chvíli vysušit v troubě) nebo jiná - případně čerstvé či sušené bylinky na ozdobu.


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

106 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page