top of page

Nadýchané plněné cottage buchty

Aktualizováno: před 4 dny

Nejlepší recept na kynuté cottage buchty! Jestli máš doma cottage sýr a nevíš, co s ním, tak tento recept prostě musíš zkusit! Nadýchané plněné cottage buchty jsou ideálním dezertem při každé příležitosti!


Nadýchané plněné cottage buchty jsou jednoduchým receptem, které ale chutná naprosto skvěle! Na náplň můžeš použít cokoliv, co máš rád. My obvykle používáme povidla, která jsou dostatečně sladká, a proto není nutné samotné buchty příliš sladit.


Tento recept vznikl z tvarohových kynutých buchet, protože velké množství tvarohových receptů lze udělat i v cottage verzi. Pokud tedy miluješ tvarohové kynuté buchty, tak ti zaručuji, že tento recept si zamiluješ ještě více!


Pokud máš doma velké množství cottage sýra, můžeš zkusit další recepty z našeho webu, a to jak na sladké, tak i slané pokrmy z cottage sýra!

Zkus některý z těchto slaných cottage receptů:

Nebo některý z těchto sladkých receptů:

Teď už k samotnému receptu na cottage buchty! Chutnají naprosto skvěle! K jejich přípravě potřebuješ pouze plech a troubu! Také potřebuješ i několik ingrediencí, ale to se dozvíš až v samotném receptu pod obrázkem!

Nadýchané plněné cottage buchty

Recept na nadýchané plněné cottage buchty:


Potřebuješ (8ks):

  • 200g cottage sýra

  • 250g hladké pšeničné mouky

  • 1 vejce

  • 1 lžíce třtinového cukru

  • 20g másla

  • 50ml mléka polotučného

  • 15g čerstvého droždí

  • špetka soli


Náplň:

  • Povidla, tvaroh, další...


Postup:

  1. Nejdřív rozmixuj cottage dohladka, přidej horké mléko, třtinový cukr a droždí. Jakmile smícháš cottage s mlékem, ověř, že směs je vlažná (když bude studená, neaktivuje droždí). Nech působit.

  2. V míse smíchej zbytek. Poté přidej směs s droždím.

  3. Nech nakynout hodinu, těsto by nemělo být příliš lepivé (mělo by jít tvarovat) a po nakynutí by mělo být asi dvakrát větší v objemu.

  4. Poté z těsta vytvaruj (mně vyšlo 8) housky, rozplácni, náplň (dala jsem povidla) a zadělej. Nech nakynout dalších 30 minut. Potři vejcem, máslem, olejem.. To je na tobě. Peč na 180°C asi na 20-25min.

Chceš se cítit dobře ve svém těle? Snažíš se zhubnout, ale nedokážeš udržet vůli? Chyba je nejspíš ve tvém jídelníčku! V našem jídelníčku najdeš několik variant pro snídaně, obědy a večeře (případně svačinky), které můžeš různě kombinovat. Můžeš si tak zvolit to, na co máš chuť! Nečekej na správnou chvíli, na pondělí nebo na nový rok – začni hned! Jídelníček pořiď zde:

Pár poznámek k receptu:

  1. Cottage sýr jsme použily v klasické verzi, tedy ne light verzi. Zkusit to můžeš, ale nezaručujeme výsledek, v některých receptech se light cottage sýr chová jinak a tak vzniká jiný finální výsledek.

  2. Horké mléko se přidává do cottage sýra, aby po smícháním s ním byla směs vlažná. Pokud není vlažná, nemusí aktivovat droždí. Zároveň nemůže být ani příliš horká.

  3. Buchty můžeš nechat kynout delší dobu než hodinu, záleží na teplotě v místnosti. V létě to bude pravděpodobně mnohem rychlejší.


Náhrada ingrediencí v tomto receptu:

Cottage sýr nedoporučuji nahrazovat, poté bude recept chutnat jinak a navíc jde o hlavní ingredienci. Nicméně můžeš zkusit použít tvaroh, který je velmi podobný. V tom případě ale bude potřeba upravit množství mouky.


Mouka hladká pšeničná

Místo hladké mouky můžeš použít jiný druh, ale v tom případě opět nezaručujeme výsledek. Navíc bude potřeba jiné množství mouky.


Droždí čerstvé

Místo čerstvého droždí můžeš použít i sušené droždí. Pokud ano, použij polovinu balení (asi 3-5g) sušeného droždí.


Povidla

Jak jsme uvedly, místo povidel můžeš dát libovolnou náplň. Náplně nedávej příliš nebo ti vyteče. Pokud dáš tvarohovou, tu bude potřeba narozdíl od povidel osladit.


Líbí se ti tento recept? Vyzkoušej ho a dej nám vědět do komentářů, jak se ti líbil! Budeme rády i za fotky, které do komentářů můžeš vložit! Pro další recepty nás můžeš sledovat i na sociálních sítích, na Facebooku (Twin recipe), na Instagramu a Tiktoku (@twin_recipe) a také na Pinterestu.


Kalorické hodnoty na 1 ks:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

2 294 zobrazení1 komentář

Související příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

jsou úžasné!😋

Like
bottom of page