top of page

Jednoduchý nadýchaný jogurtový koláč

Aktualizováno: 7. 10.

Připrav si tento jednoduchý nadýchaný jogurtový koláč, který je perfektní volbou třeba na snídani! Je krásně nadýchaný a chutná prostě božsky - určitě si ho zamiluješ! Pokud máš rád/a tvarožník, tak tento koláček si určitě zamiluješ - jde totiž o podobný styl receptu!


Nadýchaný jogurtový koláč můžeš sníst jen tak, ale ještě lépe chutná, pokud k němu přidáš čerstvé nebo jiné ovoce. Čerstvé ovoce ale dokonce tento koláč nepatrně dosladí, a tak může chutnat ještě lépe. Ke koláči můžeš podávat další dobroty - čokoládu, ořechové máslo a další. To už je tvoje volba. Koláč je skvělý ke snídani, a k té prostě ovoce patří, takže to můžu jen doporučit. Samozřejmě můžeš koláč sníst i jako nadýchaný dezert nebo svačinku.


Hledáš další zdravé recepty z řeckého jogurtu? Zkus si připravit jeden z těchto rychlých a chutných receptů, které již na našem webu najdeš:

Celá příprava tohohle jednoduchého nadýchaného jogurtového koláče ti zabere maximálně 30 minut! Ale spíše méně. I proto je perfektní právě na vyváženou snídani! Obzvlášť, když přidám trochu čerstvého ovoce!

Nadýchaný jogurtový koláč

Recept na nadýchaný jogurtový koláč:


Potřebuješ (2 porce):


Postup

  1. Bílky odděl od žloutků. Ke žloutkům přidej jogurt, cukr, krupičku, mouku a špetku kypřícího prášku. Tu můžeš ale vynechat.

  2. Bílky vyšlehej do tuhého sněhu. Pak opatrně vmíchej do směsi. Měla by vzniknout nadýchaná konzistence (těsto bude možné nalévat, ale bude nadýchané). Nalij do formy 15x20cm.

  3. Peč na 170°C asi na 20 minut. Potom vyndej z trouby a počkej, než vychladne. Je normální, že koláč trochu klesne, takže toho se vůbec nemusíš bát.

Pár poznámek k receptu Jednoduchý nadýchaný jogurtový koláč:

  • Nemáš řecký jogurt? Tento recept si můžeš připravit i se skyrem, tvarohem nebo klasickým bílým jogurtem! Při volbě bílého jogurtu doporučujeme spíše poctivý hutný jogurt, a ne řídký. Pokud přeci jen zvolíš řídký jogurt, bude potřeba přidat více dětské krupičky.

  • Pokud chceš zkusit verzi s tvarohem, rovnou doporučujeme tento recept. Je velmi podobný, ale upravený tak, aby fungoval přímo s tvarohem ve vaničce.


  • A co přidat místo dětské krupičky? Můžete dát mouku (v podstatě libovolnou, ale některé bezlepkové mouky mohou těsto udělat příliš drolivé - například kokosová - v tom případě raději mouku namíchejte s jinou - například ovesnou či pohankovou). nebo rozemleté ovesné vločky.


  • Jestliže nemáš tapiokovou mouku, místo té můžeš dát zase kukuřičný škrob. Mají v podstatě stejnou funkci, a proto je můžeš mezi sebou nahrazovat. Můžeš použít i bramborový škrob.


  • Třtinový cukr můžeš nahradit jiným druhem cukru podle vlastních preferencí. Můžeš klidně přidat i tekuté sladidlo (sirupy a další) nebo jiné sypké sladidlo - erythritol, stevie a podobné.


  • Nezapomeň bílky vyšlehat do tuhého sněhu (když obrátíš nádobu, nemělo by se nic vylít a sníh by měl uvnitř držet) a také s nimi opatrně pracuj. Do směsi je musíš zamíchat opatrně, spíše "zabalit" než zamíchat - tak, aby zůstalo těsto krásně nadýchané.


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

1 077 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page