top of page

Nepečený kávový cheesecake do misky

Aktualizováno: 4. 10.

Dnes pro tebe máme naprosto dokonalý recept na nepečený kávový cheesecake do misky. Je jednoduchý, zdravý, rychle hotový a chutná naprosto skvěle. Má úžasnou kávovou polevu, která patří k jedné z mých oblíbených! Vyzkoušej ho třeba jako zdravou snídani nebo svačinku!


Nepečené cheesecaky mají velikou nevýhodu - často prostě nedrží a rozpadnou se. Proto je tento zdravý kávový cheesecake do misky naprosto skvělý. Nemůže se rozpadnout, protože je v misce. Takže se nemusíš strachovat o to, jestli není náplň či poleva příliš tekutá a zároveň ani nemusí přidávat zbytečné ingredience navíc na zahuštění!


Pokud hledáš zdravý a jednoduchý recept, který zároveň chutná skvěle, už nehledej! Tento recept na cheesecake je skvělým spojením jemné tvarohové chuti a intenzivní kávové polevy. Díky čokoládě na kávové polevě je ještě o trochu lepší, protože krásně doplňuje celkovou chuť!


Cheesecake (čískejk) je známým druhem dezertu, i když tento je ve zdravější formě. Ale určitě jste o něm už někdy slyšeli. Existuje mnoho různých verzí, pečené i nepečené, do misky, různé příchutě, kombinace a další. Na našem webu jich najdeš už několik, tady pro tebe máme ty nejlepší:

Pokud miluješ kávu a kávové dezerty patří k jedněm z tvých oblíbených, tak je tento recept na zdravý kávový cheesecake do misky přesně pro tebe! Vyzkoušej ho:

Recept na nepečený kávový cheesecake do misky:

Potřebuješ (na cca 2 porce):

Korpus:


Náplň:

  • 250g polotučného tvarohu z kelímku

  • 80ml podmáslí

  • 1 odměrka kávového proteinu (lze vynechat)


Poleva:

  • 3 lžičky třtinového cukru

  • 4 lžíce uvařené kávy

  • cca 20g kávového proteinu (případně vanilkového)


Nahoru:


Postup:

  1. Sušenky dej na dno misky a zalij uvařenou kávou.

  2. Na náplň si vše smíchej dohromady. Nalij ji do misky na sušenky. Rovnoměrně rozetři.

  3. Na polevu vyšlehej cukr, kávu a protein dohromady. Chvíli to trvá ale pokračuj dokud ti nevznikne tmavší krém, který je poměrně lepivý.

  4. Tento krém nanes na tvarohovou náplň a opět rovnoměrně rozetři.

  5. Nastrouhej kvalitní čokoládu a nasyp ji na kávovou polevu.

  6. Máš hotovo ale pokud máš čas, můžeš dát cheesecake klidně do lednice, chutná potom mnohem lépe. Alespoň na půl hodiny, klidně přes noc.


Pár poznámek na konec:

Pokud nemáš kávový protein, můžeš použít i vanilkový, který se také skvěle hodí a s kterým už jsme krém také zkoušely dělat. Klidně můžeš protein úplně vynechat ale v tom případě je možné, že krém nebude až tak tuhý. Pokud máš instantní kávu, můžeš použít právě ji a poté stačí přidat menší množství vody, díky tomu ti také můžeš vzniknout úžasný krém, resp. poleva.


Pokud chceš, aby byl celý recept ještě méně tučnější, můžeš použít místo tvarohu i skyr či řecký jogurt. To ale změní trochu i celkovou chuť celého cheesecaku a za nás chutná mnohem lépe právě s tvarohem. My používáme polotučný tvaroh ale můžeš použít jakýkoli druh, který ti chutná.


Tento cheesecake si můžeš vychutnat hned potom, co si ho připravíš. Ale je lepší dát ho alespoň na půl hodiny do lednice, chutě se pak víc prolnou a celý cheesecake je o trochu lepší. Můžeš si ho klidně připravit dopředu a nechat v lednici třeba přes noc.


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento jednoduchý recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

1 483 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page