top of page

Palačinky bez vajec ze 3 ingrediencí

Aktualizováno: 4. 10.

Zkus tyhle jednoduché palačinky bez vajec, které neobsahují vůbec žádné zbytečné suroviny a stačí jen 3 ingredience! Navíc do nich už nemusíte přidávat žádný cukr, jsou slazené pouze ovocem.

 

Palačinky jsou ideální na snídani, obzvlášť v kombinaci s bílkovinami tvoří perfektní snídani! Zkuste je podávat plněné tvarohem, řeckým jogurtem nebo dalšími proteinovými náplněmi! I ovoce by se k servírování palačinek mělo přidat, přeci jen je pro naše tělo důležité, navíc chutná skvěle! Pokud zrovna nemáte čerstvé ovoce, zkuste lyofilizované! Nebudete litovat! Lyofilizované ovoce je sušené mrazem, a proto si zachová spoustu vitamínů a zároveň chutná skvěle!

 

Palačinky jsou perfektní volbou i na sladký oběd! Vlastně je můžete připravit i na svačinku! Případně je můžete zkusit zapéct pro změnu receptu. I ty chutnají skvěle. Zkuste tento recept na zapečené palačinky. Na našem webu najdete mimo to i další recepty na palačinky, které doporučujeme vyzkoušet! Tímto způsobem můžete zkusit nový druh palačinek každý den!

Doporučujeme palačinky z tvarohového těsta! Jsou krásně jemné. Pro milovníky čokolády máme i recept na čokoládové palačinky! Pro milovníky jablek (a spíše ideální na podzim) máme jablečné palačinky, které v kombinaci se skořicí chutnají úžasně!


Nakonec můžete zkusit i palačinky z cottage sýra. Chutnají stejně skvěle jako ty tvarohové! Dalšími variantami jsou pak celozrnné palačinky s hruškovou nutelou – recept také najdete v příspěvku), proteinové palačinky, kakaové nebo třeba ovocné palačinky! Ať už zkusíte jakoukoli variantu, určitě nebudete litovat! Palačinky můžete libovolně ozdobit ovocem, čokoládou, sirupem, lyofilizovaným ovocem, ořechy a dalším! Fantazii se meze nekladou, zvolte recept na palačinky a poté přidejte na ozdobu cokoliv máte rádi! Můžete se řídit přesně podle receptu nebo finální palačinku ozdobit dle chuti!


Víte, odkud palačinky pochází?

My je známe jako palačinky, což se třeba do angličtiny přeloží jako „pancakes“ ale tím jsou myšleny spíše lívance. Palačinky, které známe, se označují jako „crêpes“. Z tohoto názvu už lze odhadnout, že pocházejí právě z Francie. Existuje spoustu příběhů, které vznik palačinek popisují, ale to by bylo na dlouho! Po světě samozřejmě existují i jiné názvy.


Postupně se rozšířily do celého světa a dnes je najdeme snad v každé zemi! Můžete je podávat s čím chcete! Marmeládou, džemy, jogurtem a dalšími různými náplněmi. Vlastně je můžete připravit i jako slanou variantu, která chutná stejně skvěle jako sladká! I to je skvělý způsob, jak palačinky trochu pozměnit a vyzkoušet něco nového. Zkuste třeba tyto jednoduché dýňové palačinky, určitě vám zachutnají stejně tak jako nám! Můžete zkusit i tyto špenátové, jsou velmi jednoduché a v kombinaci s ricottou chutnají úžasně!


Pokud hledáte další jinou variantu, než jsou klasické palačinky, zkuste tuto palačinku v troubě! Jde o jednoduchou pečenou palačinku!

Další zvláštní varianta palačinek je Dutch baby pancake! Jde také o palačinku z trouby, ale opět trochu jinak. Můžete zkusit klasickou nebo tu v mini verzi!


A teď už k samotnému receptu na jednoduché palačinky ze 3 ingrediencí! Doopravdy je zvládne naprosto každý!

palačinky bez vajec

Recept na zdravé palačinky bez vajec:

Potřebujete (asi 12 palačinek) :

  • 250ml mléka (polotučného)

  • 2 banány

  • 100g hladké špaldové mouky

 

Postup:

  1. Banány rozmačkejte a smíchejte s mlékem, zamíchejte mouku.

  2. Vyšlehejte hladké těsto, které půjde nalévat - prostě klasické palačinkové.

  3. Poté osmažte na pánvi s nepřilnavým dnem, případně na troše oleji na klasické pánvičce.

  4. Poté naplňte čím chcete, dozdobte.

 

Náhrada surovin v tomto receptu:

Mléko polotučného

Mléko můžete nahradit tučným nebo nízkotučným mlékem. Případně rostlinnými variantami, podmáslím, kefírovým mlékem a dalšími druhy! Možná bude potřeba upravit množství mléka.

 

Banány

Banány jsou v tomto receptu důležité. My osobně jsme to nezkoušely, ale měly by jít nahradit jablečným pyré. Cca 200g, možná trochu méně. I tuhle variantu časem vyzkoušíme, protože zní skvěle!

 

Špaldová hladká mouka

Špaldovou hladkou mouku můžete nahradit jinými druhy mouk, ale zase bude potřeba trochu pozměnit množství, to poznáte podle konzistence těsta. Nejvíce podobná ji bude asi hladká pšeničná mouka. Mezi dalšími, které bych zvolila je špaldová celozrnná a pohanková. Zkuste i další, ale u bezlepkových by mohla být větší šance, že se budou palačinky trhat, tak dávejte pozor.

 

Pokud recept vyzkoušíte (nebo jiný), pošlete nám fotku na e-mail: twinrecipe@gmail.com nebo na naše sociální sítě prostřednictvím zpráv!


Případně vložte do komentářů! Budeme také moc rády za recenzi. Při zveřejňování fotek s naším receptem použijte hashtag #twinrecipe nebo nás u příspěvku označte, abychom se také mohly podívat. Mimo to najdete pod tímto hashtagem i další naše recepty! Nezapomeňte, že nás můžete sledovat i na sociálních sítích (Instagram, Facebook, Pinterest, Tiktok) pro další recepty.


Případně se přihlašte k odběru, aby vám neunikly novinky.

V rámci odběru posíláme pouze jeden e-mail týdně (neděle nebo pondělí) s informacemi co se za minulý týden událo – najdete tam i přehled přidaných receptů za týden, tudíž nemusíte nic hlídat. Přímo s odkazy na recepty, abyste je nemuseli složitě hledat.


Kalorické hodnoty na 1 ks (bez náplně):

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

998 zobrazení1 komentář

Související příspěvky

Zobrazit vše

1 commento

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
Valutazione 5 stelle su 5.

jednoduché 😋

Mi piace
bottom of page