top of page

Plněné dýňové sušenky se skořicí

Aktualizováno: 7. 10.

Plněné dýňové sušenky se skořicí jsou skvělým podzimním receptem, který se skvěle hodí právě na tohle roční období! Navíc jsou vhodné pro každého milovníka sušenek a sladkých dezertů! Sušenky můžeš dokonce naplnit tvarohovým krémem nebo je můžeš nechat neplněné a ulehčit si práci!


Podzim je pro období, kdy se nejvíce peče - možná kromě vánočního cukroví. Nicméně na podzim je to ideální - vůně skořice, perníků, dýně, cukety, jablka a další - jak jinak tyto suroviny spotřebovat? Pokud máš zrovna dýni nebo dýňové pyré, tak se vrhni na tyhle jednoduché sušenky! Krásně měkké, vláčné, plné jemné tvarohové náplně, která se při každém soustu krásně spojí s vůní skořice. Je to taková malá podzimní radost, která vás zahřeje a navodí tu pravou útulnou atmosféru.


Na těchto sušenkách je nejlepší to, že jsou skvělé jak na posezení u čaje s rodinou, tak jako sladký dezert po večeři. Skořice dodá sušenkám hřejivý, kořeněný nádech a dýňová náplň se postará o to, že sušenky zůstanou vláčné a nadýchané. Navíc jsou docela snadné na přípravu, takže je zvládnete bez problémů i v náročném týdnu.


Pokud hledáš něco, co ti zpříjemní podzimní dny a provoní celý byt příjemnou podzimní vůní, plněné dýňové sušenky se skořicí jsou přesně to pravé. Tak si je připrav a dej péct! Potěší každého!


Hledáš další recepty z dýně nebo z dýňového pyré? My doporučujeme zkusit jeden z těchto skvělých receptů, které už na našem webu najdeš:

Plněné dýňové sušenky se skořicí

Recept na plněné dýňové sušenky se skořicí:


Potřebuješ (8ks):

  • 50g másla

  • 40ml oleje řepkového

  • 50g cukru třtinového

  • 150g dýňového pyré

  • 1 vejce

  • 220g hladké mouky

  • 1-2 lžíce pumpkin spice koření

  • 1 lžička skořice

  • 1/2 lžičky kypřícího prášku

  • 1/4 lžičky jedlé sody


Náplň:


Postup:

  1. Na náplň vše smíchej a dej asi na 30 minut do mrazáku. Mezitím můžeš připravit sušenky.

  2. První čtyři ingredience smíchej dohromady a pak vyšlehej než se spojí. Pak přišlehej vejce.

  3. V jiné míse smíchej zbytek ingrediencí.

  4. Potom do tekutých zašlehej nebo zamíchej sypké ingredience.

  5. Vypracuj a potom dej sušenky na plech a trochu zmáčkni.

  6. Pak z mrazáku vyndej náplň - tu vytvaruj do malých kuliček a dej doprostřed sušenky. Potom zabal v sušence a zadělej. Udělej kuličku, pak trochu splácni (stačí minimálně) a dej zpět na plech.

  7. Dej péct na 180°C asi na 15 minut.

Pár poznámek k receptu Plněné dýňové sušenky se skořicí:

  • Jestliže chceš sušenky bez náplně, je možné ji jednoduše vynechat. Případně vždy můžeš udělat jinou podle vlastních preferencí.


  • Jako vždy lze mouku vyměnit za jiný lepkový druh (v případě mouky bez lepku by se mohly sušenky příliš drolit - respektive to vyměnit lze, ale poté je potřeba přidat další ingredience pro zlepšení struktury těsta - takže nedoporučujeme). Jako olej lze využít libovolný rostlinný olej.


  • Do sušenek doporučujeme dát pumpkin spice koření, protože se k dýním skvěle hodí! Nicméně lze použít i další, třeba jen skořici, muškátový oříšek a podobné koření.


  • Sušenek vyšlo pouze 8, ale jsou dost velké, takže je klidně můžeš udělat i menší.


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 ks:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

652 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page