top of page

Podzimní palačinky plněné jablky

Aktualizováno: 20. 4.

Jednoduché podzimní palačinky plněné jablky ti vytvoří krásnou podzimní atmosféru. Spolu se skořicí chutnají naprosto báječně a jsou tou dokonalou podzimní snídaní, kterou si naprosto zamiluješ! A pokud si ji nechceš připravit na snídani - nevadí. Jsou skvělé i jako sladký oběd nebo třeba svačinka kdykoli během dne.


Palačinky jsou plněné především jablky, skořicí a posypané ořechy, polité oříškovým máslem a rozpuštěnou čokoládou. Pokud patříš mezi milovníky jablečných receptů, nezapomeň se podívat i na další recepty na našem webu, ve kterých jablka najdeš! Je jich tu hodně, takže si určitě vybereš i další. Nezapomeň vyzkoušet i další podzimní recepty, např. tento zdravý podzimní dýňový cheesecake nebo zdravý jablečný koláč s mandlemi. Můžeš vyzkoušet i náš fit jablečný koláč a nebo tyto úžasné sladké dýně.


Vyzkoušej tyhle jednoduché palačinky a podívej se i na další recepty na palačinky, které zde najdeš! Tady pro tebe máme výčet těch nejlepších:


Tento recept na palačinky se vždycky povede, a pokud náhodou nemáš chuť na jablka, můžeš si je vždy připravit i s jinou náplní, i tak budou chutnat naprosto skvěle. Ale momentální podzimní, resp. konec podzimního počasí absolutně vybízí právě k tomuto receptu na palačinky s jablky. A proto doporučujeme vyzkoušet, třeba rovnou na zítřejší snídani!

Podzimní palačinky plněné jablky

Recept na podzimní palačinky plněné jablky:


Potřebujete:

Na palačinky:

Suché ingredience:
  • 50g celozrnné špaldové mouky

  • 30g vanilkového proteinu (lze nahradit, více pod receptem)

  • 90g jemných ovesných vloček

  • 8g kukuřičného škrobu

  • 4g namletého lněného semínka

  • 15g třtinového cukru

  • Půl lžičky prášku na pečení

Tekuté ingredience:
  • 400-500ml polotučného mléka

  • 1 zralý banán

  • pár kapek vanilkového extraktu


Na náplň:

  • 3 jablka

  • 1 lžíce třtinového cukru

  • 2 lžíce skořice

  • 2 lžíce polotučného mléka


Postup:

  1. Smíchej spolu všechny sypké ingredience.

  2. V jiné nádobě smíchej. všechny tekuté ingredience.

  3. Potom přidej tekuté ingredience do sypkých. Výsledné těsto by mělo být velmi tekuté, tak, jako klasické těsto na palačinky. V případě potřeby můžeš přidat více mléka.

  4. Dej smažit na pánev, zhruba 4 minuty z jedné strany a poté 2 minuty z druhé strany na středním ohni.

  5. Pak si připrav náplň. Na tu stačí nakrájet jablka na malé kousky a smíchat se zbytkem ingrediencí. Potom dejte povařit než jablka změknou.

  6. Hotové palačinky naplň náplní a popřípadě dozdob dalšími surovinami, např. ořechy, čokoládou, arašídovým máslem a dalším - dle vlastních preferencí.

Pár poznámek na konec:

Vanilkový protein můžeš nahradit i jinou příchutí proteinu a nebo můžeš jednoduše přidat více celozrnné mouky (ale dle konzistence). Nebo můžeš zkusit přidat stejné množství vanilkového pudinku.


Jak už je zmíněno v postupu, možná bude potřeba přidat více mléka. Ale vždy je lepší připravovat těsto na palačinky tak, aby bylo trochu hustší a až potom ho naředit vodou než naopak.


Náplň můžeš také zvolit dle vlastních preferencí, ale tyto palačinky nám osobně chutnají s touto jablečnou náplní nejvíc, takže můžeme jenom doporučit.


Místo celozrnné špaldové mouky můžeš použít i klasickou hladkou mouku nebo případně špaldovou hladkou mouku ale potom bude nejspíš potřeba odlišné množství. Celozrnná špaldová mouka totiž vstřebává více vody než špaldová a špaldová více než klasická hladká. Je tak důležité si hlídat množství přidané mouky a zároveň se řídit spíše konzistencí, která by měla být tekutá a velmi dobře rozlévatelná.


Líbí se ti tento recept? Dej nám vědět do komentářů. Klidně se pochlub tím, jak se recept povedl! Podívej se i na ostatní recepty na našem webu, všechny jsou jednoduché, zdravé a především chutnají naprosto skvěle. Najdeš zde už stovky receptů, takže tu seženeš recepty na téměř vše!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

265 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page