top of page

Recept na domácí pumpkin spice koření

Aktualizováno: 4. 10.

Pumpkin spice koření je oblíbené hlavně na podzim! A to oprávněně! Jeho chuť (a vůně) ti zaručeně připomene právě podzim! V tomto článku najdeš recept na domácí pumpkin spice koření - je velmi jednoduchý!


Možná jsi už párkrát viděl/a koření "pumpkin spice" nebo "pumpkin pie spice" , ale v České republice přeci jen není jednoduché tohle koření sehnat. Naštěstí tu pro tebe máme recept, který si můžeš doma připravit a je naprosto jednoduchý! Recept na domácí pumpkin spice koření zvládne opravdu každý!


Třeba tohle koření vůbec neznáš a přemýšlíš, do čeho by se dalo použít. Je to jednoduché - můžeš ho dát do všeho, do dortíků, do ranních kaší, ovesných vloček přes noc, do jogurtů nebo tvarohu a dalších pokrmů! Pro inspiraci přidáváme pár receptů, kde lze toto koření využít:

V těchto receptech sice pumpkin spice nenajdeš, ale není důvod ho tam nepřidat nebo prostě vyměnit za uvedené koření! Můžeš jednoduše dát místo skořice tohle koření (pumpkin pie) a budeš mít stejný výsledek, jen s trochu jiným kořením! To ale neznamená, že bude recept horší nebo lepší, bude prostě jiný! Ale věříme, že bude chutnat skvěle!

Při přípravě těchto receptů dbej na to, abys měl/a kvalitní koření, nejlépe nějaké, které není x let prošlé, protože to by mohlo narušit chuť samotného koření. Stejně tam používej koření, které je namleté a nemá v sobě hrudky. Pokud má hrudky, rozdrť je. Pokud to nelze, raději toto koření vyhoď - není už použitelné. Možná by šlo rozmixovat nebo dát do hmoždíře, ale to už jsou poslední možnosti. I to je jeden z důvodů, proč doporučujeme koření správně skladovat.


A jak správně skladovat koření?

  • Na suchém a chladném místě chráněném před slunečními paprsky (na tmavém místě).

  • Nejvhodnější je neměnící teplota (kolem 20°C) - to mnohdy není možné ale nedoporučujeme ho dávat do lednice nebo naschvál zahřívat.

  • Uchovávat v kořenkách nebo znovu uzavíratelných sáčcích (tak, aby se omezil přísun vzduchu).


Koření vydrží minimálně rok, ale velká část druhů klidně i 3 roky! Záleží i na konkrétním druhu, ale to by bylo na delší dobu! Stačí dodržovat zásady správného skladování a koření vydrží dlouho bez starostí!

Recept na domácí pumpkin spice koření

Recept na domácí pumpkin spice koření:


Potřebuješ:


Postup:

  1. Stačí jednotlivá koření smíchat dohromady. Poté doporučujeme skladovat v uzavíratelné nádobě.


Pár poznámek k receptu Domácí pumpkin spice koření:

Doporučujeme dodržovat uvedené množství koření, maximálně navyš či sniž množství skořice. Dát některého koření o půl lžičky víc by vadit nemělo, když ho dáš méně, tak je to v pořádku, ale vhodnější je použít uvedené množství, i kvůli výsledné chuti.


Koření dej do uzavíratelné nádoby (čisté, suché) a skladuj v chladném a tmavém místě. Je možné skladovat i v teple, ale koření by se mohlo po čase hrudkovat, jinak samozřejmě vydrží velmi dlouho, přeci jen jde o koření. Nicméně doporučujeme skladovat na tmavém místě (mimo dosah slunečních paprsků).


U tohohle receptu kalorické hodnoty nenajdeš. Obvykle bývají na konci stránky (pokud jde o recept). Nicméně počítání kalorií u koření je už dle našeho názoru hraniční s poruchami příjmu potravy, proto zde kalorie nenajdeš.


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl nebo jak ho doma děláš ty! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!

663 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page