top of page

Tajné tipy při pečení, o kterých jsi nikdy neslyšel/a

Aktualizováno: 4. 10.

Chceš se zlepšit v pečení? Máme pro tebe tajné tipy při pečení, o kterých jsi nikdy neslyšel/a! Možná si pamatuješ článek z minulého týdne, kde jsme vypsaly známé tipy při pečení, které by měl každý znát. Tentokrát jsme vybraly ne tak známé tipy.


Věříme, že jsi o většině z těchto tipů nikdy neslyšel/a! Přitom jsou velmi užitečné a mohou neskutečně pomoci vylepšit tvé recepty a povznést je na vyšší úroveň. Vyzkoušej je zahrnout do svého pečení a uvidíš, že ti neskutečně pomohli!

Tajné tipy při pečení, o kterých jsi nikdy neslyšel/a

Tajné tipy při pečení, o kterých jsi nikdy neslyšel/a:


Brownies a čokoládové recepty - a jak je vylepšit

Čokoládu milujeme - a na našem webu můžeš najít hodně čokoládových receptů. Nedávno jsme přišly i na to, jak tyto recepty ještě o něco vylepšit. Do brownies nebo čokoládových receptů přidej mletou instatní (případně uvařenou) kávu. Káva zvýrazní čokoládovou chuť receptů a samotnou kávu v receptu neucítíš! Tedy pokud ji nepřídáš příliš ale na zvýraznění chutě stačí opravdu jen špetka!

Příště, až budeš péct něco čokoládového, zkus přidat i špetku instatní kávy (nebo uvařenou ale raději ne vařící, záleží na receptu). Výsledný koláček bude hned o něco lepší.


Jak dostat vejce do pokojové teploty do pár minut

Chystáš se péct ale zapomněl/a sis vytáhnout vajíčka? Nevadí! Ponoř vejce z lednice do misky s horkou vodou asi na 5 minut a poté je vytáhni. Vejce by měly být pokojové teploty a perfektní na použití do receptu. Většinu ostatních ingrediencí můžeš bez problémů ohřát i v mikrovlnné troubě, u vajec to nedoporučujeme.

Opraž oříšky a ovesné vločky přes použitím

Chceš získat výraznější chuť ovesných vloček nebo oříšků? Před použitím je opraž, díky tomu budou mnohem výraznější. Samozřejmě pokud recept vyžaduje pokojovou teplotu ingrediencí, udělej to dopředu. Stejně tak doporučujeme opražit ovesné vločky, když si děláš ovesnou kaši doma! Je pak o mnoho lepší.


Obal ovoce, čokoládové chipsy apod. v mouce před použitím

Obalování ovoce či čokoládových peciček a dalších ingrediencí, které lze takto přidat do pečených dobrot, je velmi užitečné. Proč? Často se totiž může stát, že ovoce nebo čokoládové pecičky propadnou dolů do těsta a po upečení je veliká část dole. Pokud je předtím obalíš v troše mouce, zabráníš tomu, aby propadly dolů.

U tmavých těst je lepší obalit místo v mouce v kakau, abys v těstě neměl/a žádná bílá místa od mouky. Ale pokud ti to nevadí, můžeš je samozřejmě obalit i v mouce.


Pokud recept vyžaduje studené máslo, nastrouhej ho a zmraz asi na hodinu

Potřebuješ v receptu použít studené máslo? Kostky či různé kousky másla se špatně vypracovávají. Proto je lepší máslo nastrouhat, dáš asi na hodinu do mrazáku a potom ho máš připravené k použití. Nastrouhané máslo je velmi jednoduché zamíchat do těsta a vše dobře vypracovat.


Jak udržet sušenky čerstvé?

Tento tip je nejspíš trochu nevšední. Sušenky můžeš udržet čerstvé tak, že je dáš do uzavřené nádoby a spolu s nimi tam dáš i jeden plátek chleba. Je lepší dát mezi plátek chleba a sušenky potravinářskou fólií nebo něco tak, aby se nedotýkaly. Ale není to nutnost. Díky tomuto zůstanou sušenek čerstvé o něco déle. Vyzkoušej!


Sušenky a koláčové krusty před pečením zmraž

Chceš krásně křupavé krusty a sušenky, které drží tvar a vypadají dokonale? Zmraž sušenky nebo krusty před pečením na cca 15 minut. Díky tomu se nebudou v troubě tolik "roztékat" a budou mnohem lépe držet svůj tvar. Záleží i na druhu těsta, například u klasických sušenek z cukru a másla toto využiješ! U ovesných tak moc ne.


Vždy předehřívej troubu

O předehřívání trouby už jsi určitě slyšel/a. Ale není to jen tak. Mnozí toto přeskakují nebo si troubu předehřívají příliš pozdě. Pravda je taková, že by trouba měla být předehřátá v okamžiku, kdy dokončíš těsto! Pokud bude totiž příliš dlouho ležet na kuchyňské lince, můžeš se stát, že nebude až tolik nadýchané, v některých případech i sražené. Mnohem lepšího výsledku dosáhneš, když ho dáš ihned do trouby a necháš ho péct.

Máš nějaké další tipy, o kterých mnozí nevědí? Poděl se o ně s námi v komentářích, budeme jen rády!


Tyto tipy můžeš skvěle uplatnit i v receptech z naší digitální kuchařky! Najdeš v ní více než 60 jednoduchých a zdravých receptů na sladké pečení! Podívej se:




Líbí se ti naše recepty a články? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept na krémové těstoviny s ricottou povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!

Twin recipe

Štítky:

34 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page