top of page

Vláčný velikonoční beránek

Aktualizováno: 4. 10.

Zkus tenhle úžasný recept na velikonoční pečení! Vláčný velikonoční beránek je jednoduchý, rychlý, a hlavně zdravý! Je tedy vhodnou volbou na Velikonoce i pokud se zrovna snažíš hubnout.


Taky tak miluješ tvarohové recepty? Jestli ano, jsi tu správně! Tento beránek je z tvarohu, a zároveň je extra vláčný a chutná naprosto perfektně!


Luxusní velikonoční beránek je upečený za 30 minut a je krásně vláčný. Pokud se zrovna snažíš hubnout nebo hlídat kalorie, máme pro tebe dobrou zprávu. V tomto velikonočním beránku moc tuku nenajdeš – rozhodně je ho mnohem méně než v klasických receptech! I proto je vhodnou volbou naprosto pro každého!


Pokud hledáš další zdravé recepty na pečení, podívej se na tuhle e-kuchařku!



Pokud nemáš formu na beránka, neboj, i tak si tento recept doma můžeš připravit. Stačí jiná forma – nejvhodnější je asi ta na biskupský chlebíček a můžeš se dát do práce. Pokud nemáš ani tu formu, můžeš zkusit použít formy na koláč nebo formu na dort, i to je možnost. V každém případě ti tento recept můžete jen doporučit, u nás doma beránek hned zmizel! Byl prostě skvělý. A teď už k receptu!

Vláčný velikonoční beránek

Recept na jednoduchého velikonočního beránka:


Potřebujete (4 porce):

 

Postup:

  1. Smíchejte mouky, sušené mléko, cukr, kypřící prášek, jedlou sodu v jedné míse.

  2. V druhé míse smíchejte čekankový sirup, citronovou kůru, vanilkový extrakt, tvaroh, vejce a mléko.

  3. Poté přidejte sypké (směs s moukou) do tekutých a smíchejte dohromady. Nakonec vmíchejte namočené rozinky.

  4. Těsto nalijte do formy a poté ho dejte péct do předem rozehřáté trouby na 170°, asi na 30 minut.


Před pečením nezapomeňte formu vytřít olejem a vysypat hrubou moukou a to hlavně v záhybech formy (hlava).

 

Náhrada ingrediencí v receptu vláčný velikonoční beránek:

Vejce, kypřící prášek, jedlou sodu a tvaroh nenahrazujte. Respektive, tvaroh můžete zkusit nahradit bílým jogurtem s obsahem tuku.


Mouka hladká pšeničná a mouka mandlová

Mouky můžete trochu upravit či nahradit jinými, nicméně v tom případě neručíme za výsledek, možná bude potřeba i jiné množství mouky, pokud zvolíte jinou. Místo mandlové můžete dát najemno mleté mandle.


Polotučné mléko

Místo tohoto můžete dát bez obav i plnotučné. Nízkotučné můžete dát taky, případně rostlinné náhražky mléka, ale s těmi bychom už raději neriskovaly. Recept by se nemusel povést.


Sušené mléko

Sušené mléko můžete vynechat. V receptech většinou slouží k tomu, aby dodaly upečenému těstu vláčnost. Tento beránek bude vláčný i tak, ale věřte nám, že se sušeným mlékem bude ještě lepší!


Cukr třtinový

Místo třtinového cukru můžete využít libovolné sladidlo podle vašich vlastních preferencí. Můžete dát klasický bílý cukr, práškovou stévii, erythritol a další.


Čekankový sirup

Nahradit čekankový sirup je nejvhodnější právě jiným sirupem. Zkuste třeba javorový. Pokud nemáte ani ten, můžete dát i jiné tekuté sladidlo.


Rozinky namočené v rumu

Rozinky lze vynechat, v receptu být nemusí. Pokud rozinky chcete použít, ale nechcete je namáčet v rumu, můžete na několik hodin namočit ve vodě. Tekutina by se do nich měla vsáknout.

 

Líbí se vám naše recepty? 


Nezapomeňte nám dát do komentářů vědět, jak vám tento recept chutnal a jak se povedl! Pokud byste chtěli ještě více receptů, můžete se podívat nejen na náš web ale i na naše sociální sítě. Najdete nás na Facebooku (jako Twin recipe) - uzavřenou skupinu či veřejnou stránku. Dále nás najdete na Instagramu a Tiktoku jako @twin_recipe. Nově nás najdete i na Pinterestu jako Twinrecipe. Ať už nás budete sledovat kdekoli, doufáme, že se vám budou naše recepty líbit a především chutnat!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

176 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page