top of page

Zdravé borůvkové brownies s čokoládou

Aktualizováno: 4. 10.

Máš chuť na něco dobrého, ale zároveň si chceš upéct něco zdravého? Máme tu pro tebe tento perfektní tip! Upeč si tyhle zdravé borůvkové brownies s čokoládou! Jsou sladké, ale zároveň obsahují zdravé ovoce.


Tento dezert je dokonalou kombinací bohaté čokoládové chuti a svěžích borůvek, které do něj vnášejí lehkost a přirozenou sladkost. Brownies jsou nejen jednoduché na přípravu, ale také krásně barevné, chutné a díky použití kvalitních ingrediencí i trochu zdravější variantou klasických dezertů. A kdo by odolal kousku čokoládového potěšení, které si můžeš bez výčitek vychutnat?


Borůvky patří mezi naše oblíbené ovoce díky jejich bohatství na antioxidanty, vitamíny a minerály, a navíc mají nízký obsah kalorií. Ale také chutnají skvěle! Jsou svěží a sladké! Perfektně funguje právě s čokoládou.


Takže jestli hledáš způsob, jak si dopřát čokoládový dezert s kapkou svěžesti, tyto borůvkové brownies jsou tou pravou volbou! Jestli hledáš spíše trochu jiný recept, zkus se podívat na jeden z těchto jednoduchých receptů, který najdeš na našem webu:


Jestli chceš pouze zkusit jiné brownies, doporučujeme jeden z těchto receptů:

A teď už k samotnému receptu na zdravé brownies s borůvkami! Celý recept najdeš pod obrázkem!

Zdravé borůvkové brownies s čokoládou

Recept na zdravé borůvkové brownies s čokoládou:


Potřebuješ (9ks):


Postup:

  1. Datle namoč v horké vodě a asi po 30 minutách odlij vodu (kromě asi dvou lžící) a v těch datle rozmixuj. Nemusí to být úplně dohladka, záleží na vlastních preferencích.

  2. Přidej celá vejce, čekankový sirup, olej a extrakt, smíchej.

  3. V jiné míse smíchej mouky s kypřícím práškem a kakaem. Vmíchej špetku soli.

  4. Potom vmíchej do tekutých, důkladně promíchej. Vmíchej pecičky a borůvky.

  5. Vlij do formy 20x20 a posyp čokoládou a borůvkami. Peč asi 20-25 minut.

Pár poznámek k receptu zdravé borůvkové brownies s čokoládou

Datle jsou důležité a nahradit je nelze, maximálně můžeš použít datlovou pastu, což už jsou slisované datle, ale asi je bude také potřeba na chvíli namočit, protože jsou tužší. Proto, aby s nimi šlo jednodušeji pracovat, doporučujeme je namočit.

Místo řepkového oleje klidně dej jiný olej, nejlépe s neutrální chutí, třeba rýžový, slunečnicový nebo nějaké podobné druhy (bez chutě).


Mandlová mouka saje tekutiny jinak než třeba pšeničná nebo jiné, proto nedoporučuji tuhle mouku nahrazovat. Hladkou pšeničnou mouku ale nahradit klidně můžeš a to bez obav. Nejlépe vol špaldovou hladkou, případně dej jinou podle libosti.


Místo borůvek můžeš zkusit použít i maliny, nemají příliš šťávy, a proto budou fungovat podobně jako borůvky. Příliš šťavnaté ovoce bych v tomto případě nevolila. Borůvky, nebo celkově veškeré ovoce, lze vynechat. V tom případě je možná vhodné přidat více čoko peciček (aby brownies vypadalo lépe a ne příliš prázdně).


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 ks:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

210 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page