top of page

Zdravé borůvkové tiramisu

Aktualizováno: 4. 10.

Připrav si doma tohle jednoduché zdravé borůvkové tiramisu! Je perfektní pro každého, kdo miluje ovoce a nepečené dezerty! Tento dezert se dokonce i skvěle hodí do redukčního jídelníčku - jde o nízkokalorický dezert!


Chceš si vychutnat dezert jako z cukrárny? Zkus si připravit tento! Chutná skvěle a zároveň obsahuje velké množství bílkovin (v porovnání s jinými dezerty) a dá se zařadit do hubnoucích jídelníčků!


Tento recept si můžeš připravit i s video receptem, ten najdeš tady.


Navíc, nepečené dezerty chutnají skvěle! A obzvlášť v letních měsících! Nicméně i přes to si tento recept můžeš připravit kdykoliv během roku! Stačí ti i mražené borůvky! Ty bych ale příliš na ozdobu nedávala, mohly by pustit příliš vody.

Máš chuť na další recepty s borůvkami? Máme pro tebe skvělou zprávu! Na našem webu jich už teď najdeš velké množství, zkus třeba jeden z těchto:

Zdravé borůvkové tiramisu

Recept na zdravé borůvkové tiramisu:


Potřebuješ (6 ks):


Postup:

  1. Zhruba 200g borůvek rozvař s cukrem a nech trochu vychladnout. Uvař pudink v 300ml mléka.

  2. Tvaroh rozšlehej s pudinkem.

  3. Sušenky namoč v espressu.

  4. Dej na dno formy (průměr formy 18cm). Pak dej tvarohovou vrstvu. Na to zase rozvařené borůvky (marmeládu). A samotné borůvky. Zase dej sušenky, tvaroh, borůvkovou marmeládu a borůvky.

  5. Nech odležet v lednici.


Pozn. Borůvky jsou jen takový odhad, nevážila jsem je (ty na rozvaření ano, ale zbytek ne).


Video recept najdeš tady:


Pár poznámek k receptu Zdravé borůvkové tiramisu:

  • V receptu jsme použily sušenky Gullon, ale můžeš použít klidně i jiné nebo použij klasické piškoty. Klidně použij i cukrářské, ale ty obsahují spoustu cukru - a na to by mohlo být dobré myslet pokud máš nějaké zdravotní omezení či chceš hubnout.


  • Místo espressa (kávy) můžeš použít mléko. Toto je vhodné, pokud dezert děláš i pro malé děti nebo pro lidi, kteří kávu nemají moc v lásce. Nezapomeň ale, že pokud máš problémy při pití kávy, může to být způsobeno výběrem nekvalitní kávy. Při používání kvalitní (zrnkové) kávy se takovéto problémy obvykle nedostavují!


  • Do náplně se neboj použít i proteinový prášek! Dej si ale pozor, některé druhy proteinového prášku výslednou náplň ztuží, ale některé ji udělají řidší - je tedy dobré použít proteinový prášek jen, když ho máš vyzkoušený. Dortík by nemusel v lednici ztuhnout.


  • Tvaroh je vhodnější nechat chvíli v pokojové teplotě, i tak by ale nemělo vadit použít tvaroh z lednice. Nejlepší je přimíchat ho postupně. Ale do pudinku ho musíš zamíchat hned, jinak by se ve směsi mohly vytvořit hrudky. Tuhne rychleji právě proto, že v něm není tolik mléka. Pokud ale dáš víc mléka, dort ti v lednici neztuhne. Další možnost je využít při přípravě želatinu, potom je nutné dát mléka více.


  • Toto nepečené tiramisu si můžeš připravit i do jiných forem, než je pouze dortová. Zkoušely jsme ho už připravit i do formy 15x20cm, ve které také vyšlo perfektně!


Zdravé borůvkové tiramisu

Samotný výběr už je tedy na tobě! Ať už zvolíš dortovou či jinou formu, zaručeně bude chutnat naprosto skvěle! Další možností je připravit tento skvělý dezertík do skleniček! I v nich by bylo toto zdravé borůvkové tiramisu perfektní!

Zdravé borůvkové tiramisu

Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 ks:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

560 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page