top of page

Zdravé jablečné recepty 10x jinak

Aktualizováno: 11. 10.

Začíná se blížit ten čas, kdy je jablek až moc. Nevíš, co s nimi? Tyto zdravé jablečné recepty 10x jinak ti ulehčí práci s jejich využitím! Všechny recepty jsou jednoduché, chutnají skvěle a navíc jsou i zdravé.


Vždy, když hledáme recepty z jablek, narazíme na takové recepty, kde v ingrediencích stojí jedno nebo dvě jablka. A to opravdu nechceme, když se snažíme využít veliké množství jablek. Proto na tyto recepty jablka opravdu využiješ! Ne vždy se jedná o hodně jablek - ale v poměru ke zbytku ingrediencí ano. Například v lívancích je jen jedno či dvě jablka ale také se jedná jen o jednu nebo dvě porce a vše je rychle hotové. Na pečené koláčky potřebuješ jablek více!


Na našem webu najdeš více jablečných receptů, než je v tomto článku. Nezapomeň si na webu vyhledat i další recepty z jablek, pokud jich máš nadbytek! Všechny mají společné především jednoduchost a chuť, stejně tak jsou i zdravé.


Tyto podzimní recepty s jablky si zamiluješ. Většinou kombinují i další podzimní ingredience, které se skvěle hodí právě s jablky. Navíc jsou právě díky jablkům dostatečně sladké i bez použití velkého množství cukru či sladidel, jsou šťavnaté a bohaté na chuť!


Vyzkoušej tyto zdravé recepty z jablek:

Zdravé jablečné recepty 10x jinak

Zdravé jablečné recepty 10x jinak:


Zdravé jablečné řezy s pudinkem

Skvělý recept, který spojuje jedinečnou čerstvost jablek s lahodnou jemností a krémovostí pudinku, což má za výsledek naprosto dokonalé jablečné řezy s pudinkem. Toto dokonalé spojení chuti je neodolatelné a naprosto mu propadnete.

Zdravé jablečné řezy s pudinkem

Pudinkové kynuté lívance s jablky

Nevíš, co si dát na zdravou snídani nebo chutnou svačinku? Vyzkoušej tento recept na kynuté jablečné lívance ve zdravém provedení. Provoní ti dům krásnou jablečnou vůní! A určitě si je vychutnáš! Tyto lívance mají další výhodu - těsto si můžeš připravit den předem a nechat "kynout" v lednici. Ráno stačí vytáhnout, přidat jablka a můžeš smažit bez nutnosti nechat kynout a čekat tak na snídani delší dobu!

Pudinkové kynuté lívance s jablky

Zdravá jablečná svačinka do skleničky

Vyzkoušej tento zdravý recept, který je skvělý nejen jako svačinka ale i jako zdravá snídaně. Stačí ti jenom minimum ingrediencí, času a také si ji můžeš připravit dopředu! Prostě dokonalý recept na zdravou snídani. Tato zdravá jablečná svačinka tě naprosto ohromí! A protože je do skleničky, tak v podstatě nejde zkazit!

Zdravá jablečná svačinka do skleničky

Jablečné ovesné vločky přes noc

Tahle snídaně obsahuje vše, co by správná snídaně měla mít! Najdeš v ní ovoce, bílkoviny, sacharidy i zdravé tuky! To, a její skvělá chuť, z ní dělá právě jednu z našich nejoblíbenějších snídaní! Navíc si ji můžeš připravit na spoustu dalších způsobů. Jde vlastně o takovou obdobu ovesné kaše, ale přes noc!

Jablečné ovesné vločky přes noc

Zdravý jablečný koláč s mandlemi

Zdravý vrstvený jablečný koláč, který kombinuje chutě jablek, skořice a ořechů. Má několik různých vrstev, které mu dodávají nejen na chuti ale i na lepší struktuře! Chutná naprosto výborně a my ho doporučujeme vyzkoušet minimálně jednou! Určite si ho zamiluješ. Navíc na něj padne celkem dost jablek.

Zdravý jablečný koláč s mandlemi

Jednoduché jablečné lívance s cottage sýrem

Hledáš recept na dokonalé lívance, které nejenže chutnají výborně, ale jsou i jednoduché, zdravé a plné bílkovin? Tyto jablečné lívance s cottage sýrem chutnají naprosto skvěle. Jsou jemné, nadýchané, měkké, plné chuti, rychle hotové a také jsou plné bílkovin. Nastartuj svůj den správně a vyzkoušej je třeba rovnou na snídani.

Jednoduché jablečné lívance s cottage sýrem

Fit jablečný koláč

Dokonalý jablečný koláč bez mouky! S ovesnými vločkami, ořechy a také s jablečnou nutellou jako krémem! Tento fit jablečný koláč je zdravý, jednoduchý a chutná úžasně.

Fit jablečný koláč

Domácí jablečná nutella

Domácí jablečná nutela je jeden z našich nejoblíbenějších receptů, který často používáme i do jiných receptů. Je to skvělý a chutný způsob využití opravdu velkého množství jablek! Dovnitř můžeš klidně přidat i libovolné koření či další ingredience pro jiné příchutě - skořici přidáváme normálně ale můžeš přidat i muškátový oříšek, další ovoce, chilli a další. Fantazii se meze nekladou.

Domácí jablečná nutella

Zdravá jablečná omeleta

Zkoušel/a jsi už jablečnou omeletu? Je velmi jednoduchá a skvěle se hodí i na snídani nebo jen tak na svačinku. Je hotová během pár minut a chutná skvěle! Podávat ji můžeš samotnou nebo například s řeckým jogurtem navíc, dalším ovocem a nebo čímkoli, co tě napadne!

Zdravá jablečná omeleta

Jablečná bábovka bez mouky

Tato jablečná bábovka je zcela bez mouky. Je velmi jednoduchá a zvládne ji i každý začátečník. Jedná se o rychlý a zdravý recept, který má výraznější jablečnou chuť. Mimochodem, díky jablkům je i krásně vláčná a šťavnatá.

Jablečná bábovka bez mouky

A to je vše! Každý recept najdeš po rozkliknutí tlačítka pod ním s nápisem "celý recept najdeš zde". Dej nám vědět, jak se ti recepty líbí a klidně nám napiš, jaké recepty bys chtěl/a příště!

Hledáš více zdravých a jednoduchých receptů? Pořiď si naši digitální kuchařku Twin recipe zdravé recepty 2, ve které najdeš více než 120 jednoduchých a zdravých receptů a to nejen na pečení či sladké recepty ale i obědy, večeře a další!



Přejeme dobrou chuť!

Twin recipe


Štítky:

477 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page