top of page

Zdravé recepty z dýně 10x jinak

Aktualizováno: před 1 dnem

Máš doma ještě dýni? Vyzkoušej tyto zdravé recepty z dýně 10x jinak. V tomto článku najdeš 10 jednoduchých a zdravých receptů z dýně. Tyto dýňové recepty se skvěle hodí na podzim - ale připravit si je můžeš kdykoli během roku.


Dýňové recepty jsou typické právě pro podzim. Tyto recepty jsou jak slané, tak i sladké. Jedná se jak o recepty na snídaně, obědy, svačinky...ale i o recepty na podzimní nápoje! My jsme vybraly 10 skvělých receptů z našeho webu, které prostě musíš vyzkoušet! Najdeš mezi nimi "klasiky" ale i originální recepty, o kterých jsi nikdy neslyšel/a. Mimochodem, i když je některý z receptů tak trochu klasikou, je upravený tak, aby byl zdravější a především aby chutnal naprosto báječně. I ty jsou tak vlastně trochu originálem a stojí za vyzkoušení!


Takže pokud máš doma dýni, trochu čas a chuť uvařit něco zdravého a dobrého, podívej se na tyto dýňové recepty a nějaký vyzkoušej (nebo rovnou všechny)! Věříme, že si je zamiluješ stejně jako my.


Vyzkoušej tyto zdravé recepty z dýně 10x jinak:

Zdravé recepty z dýně 10x jinak

Zdravé dýňové recepty 10x jinak:


Jednoduché slané dýňové palačinky s náplní

Jednoduché dýňové palačinky z těsta s dýní, které se skvěle hodí jako zdravý oběd nebo večeře. Ale dopřát si je můžeš i jako zdravou slanou snídani! A pokud nechceš slanou, těsto se skvěle hodí i na sladké palačinky! Můžeš si je naplnit čímkoli chceš! Jestliže si chceš navodit tu správnou podzimní atmosféru, tento recept nemůže chybět.

Jednoduché slané dýňové palačinky s náplní

Sladké dýně

Sladké pečivo určitě znáš - ale co když si ho vytvaruješ do dýně? Tyto sladké dýně se skvěle hodí jako podzimní recept (ale i jedlá dekorace), která je navíc jednoduchá a zvládne i každý! Dokonce je i ve zdravější verzi. V receptu jsme navíc použily i dýni, takže i chuť je podzimní! Dýně jsme naplnily ale to můžeš klidně vynechat. Stejně tak nemusíš dělat tvar dýně, když nechceš - ale na podzim se skvěle hodí!

Sladké dýně

Plněné dýňové sušenky se skořicí a tvarohem

Podzim je období, kdy se nejvíce peče - možná kromě vánočního cukroví. Nicméně na podzim je to ideální - vůně skořice, perníků, dýně, cukety, jablka a další - jak jinak tyto suroviny spotřebovat? Pokud máš zrovna dýni nebo dýňové pyré, tak se vrhni na tyhle jednoduché sušenky! Krásně měkké, vláčné, plné jemné tvarohové náplně, která se při každém soustu krásně spojí s vůní skořice. Je to taková malá podzimní radost, která vás zahřeje a navodí tu pravou útulnou atmosféru.

Plněné dýňové sušenky se skořicí a tvarohem

Jednoduchý dýňový krém z hokkaido s krutony

Když přijde podzim, není nic lepšího než hřejivý talíř polévky. A pokud miluješ sezónní suroviny, dýňový krém z hokkaido je to pravé. Jeho příprava je naprosto jednoduchá, ale chuťově tě překvapí! Dýně hokkaido se nemusí loupat, což celý proces usnadňuje, a její jemně sladká chuť je v kombinaci s trochou koření naprosto neodolatelná.

Jednoduchý dýňový krém z hokkaido s krutony

Jednoduchá domácí dýňová marmeláda s pomerančem

Další dýňový recept, který je tak jednoduchý, že ho prostě musíš vyzkoušet! Tato jednoduchá marmeláda je prostě dokonalá. Kombinace dýně s pomeranči ti možná přijde netradiční ale dohromady tvoří neodolatelnou chuť! Tato marmeláda se hodí skvěle k palačinkám, lívancům, do koblih a do dalších sladkých pokrmů! Vyzkoušej!

Jednoduchá domácí dýňová marmeláda s pomerančem

Domácí dýňový sirup do kávy - pumpkin spice

Chceš si připravit lahodné dýňové latté jako z kavárny? Máme tu pro tebe tento skvělý recept na domácí dýňový sirup do kávy, který je jednou z nejdůležitějších ingrediencí! Jestliže miluješ podzim, tento recept prostě musíš zkusit! Všem tvým receptům (i kávě) přidá příchuť podzimu! Tato verze obsahuje méně kalorií - a méně cukru než jiné sirupu. Nicméně je vyvážený tak, aby stále chutnal skvěle, aby obsahoval dostatek cukru (aby vydržel v lednici a sirup se nezkazil) a také přidal pokrmům příchuť podzimu!

Domácí dýňový sirup do kávy - pumpkin spice

Dýňové noky ze 3 ingrediencí s jednoduchou omáčkou

Vyzkoušej tyto jednoduché dýňové noky ze 3 ingrediencí! Stačí pouze dýně, mouka a vejce. Kromě základních ingrediencí můžeš přidat i nějaké to koření, minimálně sůl. Ale to už je na tobě! Tyto dýňové noky se skvěle hodí jako rychlý oběd nebo večeře! A když je správně zkombinuješ, jedná se i o zdravé a vyvážené jídlo, které tě dokáže pořádně zasytit!

Dýňové noky ze 3 ingrediencí s jednoduchou omáčkou

Jednoduchý dýňový koláč s tvarohem a ořechy

Jednoduchý a zdravý recept na podzimní dezert. Tento dýňový koláč s tvarohem je velmi jednoduchý, zdravý, chutná skvěle a neuvěřitelně se hodí právě na podzim. Spojuje totiž hned několik chutí typických pro podzim! Díky tvarohové vrstvě obsahuje i vyšší množství bílkovin, takže tě krásně zasytí a můžeš si ho čas od času dopřát i jako zdravou snídani.

Jednoduchý dýňový koláč s tvarohem a ořechy

Vláčné dýňové cupcaky bez mouky

Jednoduchý a zdravý recept na vláčné dýňové cupcaky (bez mouky). Můžeš si je připravit nejen jako zdravou alternativu dezertu ale i jako zdravou snídani! Tyto dýňové cupcaky se skvěle hodí právě na podzim. Jsou doplněné o tvarohový krém s dýňovým pyré, aby chuť dýně ještě více zvýraznily! Pokud nevíš, co si připravit z dýně, vyzkoušej tento jednoduchý a zdravý recept!

Vláčné dýňové cupcaky bez mouky

Dýňové truffles ze 4 ingrediencí

Zdravé a jednoduché truffles z dýně! Tyto se skvěle hodí jako zdravá dobrota a dokonce si je můžeš uložit a připravit později na blížící se Vánoce. Chutnají skvěle, jsou zdravé a stačí ti na ně pouhé 4 ingredience! Vyzkoušej!

Dýňové truffles ze 4 ingrediencí

A to je vše! Každý recept najdeš po rozkliknutí tlačítka pod ním s nápisem "celý recept najdeš zde". Dej nám vědět, jak se ti recepty líbí a klidně nám napiš, jaké recepty bys chtěl/a příště!

Hledáš více receptů z dýně? Podívej se na náš e-book s 20 zdravými a jednoduchými recepty, na které potřebuješ dýni! Tyto recepty jsou také velmi jednoduché, zdravé a především chutnají báječně! Skvěle se hodí nejen na podzim ale kdykoli během roku. Vyzkoušej:


Přejeme dobrou chuť!

Twin recipe


Štítky:

264 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page