top of page

Zdravé snadné Míša řezy

Aktualizováno: 4. 10.

Tyto rychlé řezy na plech si zamiluješ! Jsou tvarohové, rychle hotové, jednoduché a chutnají naprosto báječně! Tyto zdravé snadné Míša řezy jsou skvělou snídaní a nebo dezertem ke kávě. My je milujeme a věříme, že si je také oblíbíš!


Tento jednoduchý tvarohový recept je velmi známý. Určitě jsi o něm už někdy slyšel/a nebo ho zkoušel/a. Jde ale připravit i ve zdravější verzi a je nejspíš mnohem jednodušší, než si myslíš! Tento recept není klasický ale je v odlehčené verzi. Nemusíš se ale bát, že ti nebude chutnat - je totiž naprosto dokonalý. Spojení tvarohu a čokolády je léty prověřené a miluje ho snad úplně každý! My tedy určitě ano. Na našem webu najdeš i další recepty, které kombinují tyto dvě základní chutě! Vyzkoušej je:


Pokud miluješ tvaroh tak moc jako my, vyzkoušej i recept na tyto snadné Míša řezy! Jsou vyvážené, obsahují dostatek živin i bílkovin. Zasytí tě na delší dobu a zároveň dodají energii na celé dopoledne! Mimochodem, pokud chceš, aby byla čokoláda nepopraskaná při krájení, můžeš řezy krájet předtím, než zcela ztuhne a nebo namáčet nůž do horké vody/dát dat páru. To ti ulehčí celé krájení a zajistí, že nebude čokoláda nahoře praskat.

Míša řezy se skládají z pečené části, což je korpus a z nepečené části - to je náplň. Další nepečenou částí je i čokoládová poleva. Díky tomu je tento tvarohový dezert osvěžující, měkký a nadýchaný! Tak už na nic nečekej a vyzkoušej tento dokonalý recept na zdravé snadné Míša řezy:

Zdravé snadné Míša řezy

Recept na zdravé snadné Míša řezy:


Potřebuješ (na cca 4 porce):

Těsto:


Náplň:

  • 250g měkkého tvarohu (kostka)

  • 140g skyru

  • 140g řeckého jogurtu

  • cca 1 lžíce čekankového sirupu

  • cca 1 lžíce javorového sirupu

  • Pár kapek vanilkového extraktu


Poleva:


Postup:

  1. Jednoduše smíchej všechny ingredience na těsto. Vzniklé těsto nanes na plech o rozměrech cca 20x20cm a dej péct na 180°C asi 27 minut. Ale raději kontroluj a hlídej.

  2. Nech upečené těsto vychladnout, mezitím si připrav tvarohovou náplň. Na tu vše smíchej (nebo klidně vyšlehej) dohromady.

  3. Nanes hotovou náplň na upečený korpus tak, aby byla náplň rozetřená rovnoměrně.

  4. Rozpusť čokoládu ve vodní lázni nebo můžeš i v mikrovlnce ale potom opatrně. Rozpuštěnou čokoládou polij koláč a rovnoměrně ho rozetři.

  5. Nech vše ztuhnout a máš hotovo.


Pár poznámek na konec:

Pokud budeš rozehřívat čokoládu v mikrovlnce, tak to musíš dělat opatrně. Ideálně v 20 či 30 vteřinových intervalech. Ale záleží i na mikrovlnce, takže je lepší to dělat ve 20 vteřinových intervalech, aby se náhodou nestalo, že se čokoláda připálí. Pokud máš klasickou čokoládu (tabulku), tak můžeš klidně intervaly prodloužit ale pokud máš pecičky nebo malé nalámané kousky, tak jsou kratší intervaly lepší a mnohem bezpečnější.


Pokud nemáš kakaové máslo, můžeš přidat i olej či máslo. Ale kakaové máslo funguje při rozpouštění čokolády nejlépe a pro nás je nenahraditelné. Můžeš klidně rozpustit čokoládu samotnou aniž bys přidával/a nějaký tuk ale potom je trochu tužší a nemá až tak dobrou konzistenci.


Jak už jsme zmínily výše, pokud chceš, aby nebyla čokoláda nahoře popraskaná, nakrájej tyto Míša řezy ještě předtím, než čokoláda zcela ztuhne. A nebo nahřej/namoč nůž do horké vody a vždy opakuj před dalším krájením.


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

441 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page