top of page

Zdravé snídaně z tvarohu 10x jinak 2.část

Tvarohové recepty milujeme všichni! Tyto zdravé snídaně z tvarohu 10x jinak 2.část si zvládneš bez problémů připravit i doma, za pár minut a i když ti to v kuchyni moc nejde. Jsou zdravé, jednoduché ale především chutnají skvěle. Zdravé jídlo nemusí být nudné. Základem je vždy si jídlo užít a tím se řídíme. Jenom mu dodáváme i na nutričních hodnotách tak, aby bylo výživnější.


Tyto tvarohové recepty si můžeš připravit jako zdravou snídani ale klidně i jako svačinku či zdravější sladčí dezert. Ať už si je připravíš kdykoli, tak věříme, že ti zachutnají stejně jako nám. Pokud hledáš recept na zdravou tvarohovu snídani, tak vyzkoušej některý z našich receptů!


Nezapomeň se podívat i na první část, kterou najdeš zde (zdravé tvarohové snídaně 10x jinak). Na našem webu můžeš najít spoustu tvarohových receptů a to i těch vhodných na snídani. Tvaroh totiž chutná skvěle a hlavně obsahuje i vysoké množství bílkovin (kromě toho obsahuje i další důležité živiny a minerály, např. vápník). Pokud s tvarohem pečeš, obvykle ti vznikne krásné vláčně těsto resp. konzistence. Chutná skvěle jak samotný, tak i v receptech. My tu pro tebe máme 10 jednoduchých tvarohových receptů!

Vyzkoušej tyto zdravé tvarohové recepty:

Zdravé snídaně z tvarohu 10x jinak - 2.část

Zdravé snídaně z tvarohu 10x jinak - 2.část:


Pečený kakaový tvaroh

Jednoduchý a zdravý recept na snídani, na který ti stačí jen pár ingrediencí. Pečený tvaroh máme moc rády a tento je v odlišné verzi, s kakaem. Pokud ti chutná pečený tvaroh, vyzkoušej i tuhle verzi! I tato kakaová verze se skvěle hodí s ovocem, oříšky a nebo třeba čokoládou. Chutná skvěle i samotný. Pokud nevíš, co na jednoduchou snídani a nemáš zrovna moc ingrediencí, vyzkoušej!

Pečený kakaový tvaroh

Tvarohové lívance plné bílkovin

Lívance milujeme - a ty s tvarohem patří mezi naše nejoblíbenější. Jsou krásně měkké, nadýchané a chutnají naprosto úžasně! Navíc si je zvládneš připravit za pár minut a moc toho na ně nepotřebuješ. Tyto tvarohové lívance můžeš podávat samotné, s tvarohem, s ořechovým máslem, ořechy, čokoládou ale i ovocem, případně zbytkem tvarohu, který v receptu nevyužiješ.

Tvarohové lívance plné bílkovin

Zdravé tiramisu do skleničky

Tiramisu milujeme v jakékoli podobě. Je osvěžující, měkké a krémové s příjemnou kávovou chutí. Tato verze je však s tvarohem a obsahuje mnohem méně tuku a kalorií než klasické tiramisu. Zároveň obsahuje více bílkovin. Dopřávat si ho tak můžeš i často! Tato verze je také do skleničky a rychle hotová. Díky tomu si tak můžeš tiramisu připravit klidně i na jednu porci! Navíc se vždy povede, protože se vlastně nemůže rozpadnout (a to díky skleničce).

Zdravé tiramisu do skleničky

Domácí tvarožník s minimem ingrediencí

Pokud miluješ tvaroh, tak musíš tento recept vyzkoušet! Tvarožník je jedním z nejlepších tvarohových receptů. Na tento ti navíc stačí jenom pár ingrediencí, které máš už nejspíš dávno doma. Tento tvarohový dortík je plný bílkovin a chutná dokonale. Můžeš si ho připravit jak do kulaté formy, tak klidně i na klasický plech. Podávat ho můžeš samotný a nebo klidně s ovocem, s kterým chutná také skvěle.

Domácí tvarožník s minimem ingrediencí

Tvarohovo ořechový cheesecake

Kombinace tvarohu a ořechového krému chutná skvěle. Obzvlášť v kombinaci s čokoládovou polevou. Tento cheesecake musíš vyzkoušet! Má křupavou krustu ze sušenek, chutný a krémový tvarohový krém a bohatou čokoládovou polevu. Skvěle se hodí nejen jako zdravá snídaně ale i jako zdravý dezert. Vyzkoušej.

Tvarohovo ořechový cheesecake

Jednoduché tvarohové muffiny

Tyto tvarohové muffiny jsou velmi jednoduché a chutnají skvěle. Navíc si je můžeš dopřát i na snídani. Díky tvarohu obsahují dostatek bílkovin a jsou krásně vláčné.

Jednoduché tvarohové muffiny

Tvarohová bábovka v mini formičkách

Chceš si upéct bábovku? Vyzkoušej tento jednoduchý recept z tvarohového těsta! My je připravily do malých formiček ale připravit si ho můžeš i do klasické formy na bábovku, jenom budeš muset nejspíš péct o pár minut déle. Tyto malé bábovičky si můžeš vychutnat na snídani a nebo klidně jako zdravou dobrotu ke kávě!

Tvarohová bábovka v mini formičkách

Zdravý tvarohovo malinový dortík

Kombinace nakyslých malin, bohaté čokoládové chuti a krémového tvarohu? Vyzkoušej tento tvarohovo malinový dortík! Skvěle se hodí jako zdravá snídaně nebo svačinka. Je velmi jednoduchý, obsahuje méně kalorií než klasické dortíky a cheesecake a navíc obsahuje více bílkovin.

Zdravý tvarohovo malinový dortík

Kokosový bounty dort

Kombinace čokolády a kokosu nikdy neomrzí! Tento kokosový bounty dortík navíc obsahuje krásně krémovou tvarohovou vrstvu, kterou si zamiluješ. Tento dortík je bez mouky a korpus je pouze ze 4 ingrediencí! Tento dort můžeš klidně připravit i na narozeniny! A nebo jako zdravý sladký dezert, dokonce si ho můžeš dopřát jako snídani!

Kokosový bounty dort

Sušenky alá zdravý krtkův dort

Miluješ krtkův dort? Na našem webu najdeš několik různých receptů na zdravé verze krtkova dortu. Tyto sušenky jsou spojením všech chutí, které krtkův dort připomíná. Navíc je sušenkové těsto ze stejných ingrediencí, jako jeden z našich receptů na krtkův dort. A náplň je velmi podobná krému z krtkova dortu. Tyto plněné sušenky se skvěle hodí jako dezert ale klidně i jako snídaně! Vyzkoušej.

Sušenky alá zdravý krtkův dort

A to je vše! Každý recept najdeš po rozkliknutí tlačítka pod ním s nápisem "celý recept najdeš zde". Dej nám vědět, jak se ti recepty líbí a klidně nám napiš, jaké recepty bys chtěl/a příště!

Hledáš více zdravých a jednoduchých receptů? Pořiď si naši digitální kuchařku Twin recipe zdravé recepty 2, ve které najdeš více než 120 jednoduchých a zdravých receptů a to nejen na pečení či sladké recepty ale i obědy, večeře a další!



Přejeme dobrou chuť!

Twin recipe


1 727 zobrazení1 komentář

Související příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Všechny vypadají skvěle, už jsem jich několik zkoušela a všechny byly luxusní, děkuju 😋

Like
bottom of page