top of page

Zdravé tvarohové buchtičky s krémem

Aktualizováno: 4. 10.

Zdravé tvarohové buchtičky s krémem představují dokonalou kombinaci chuti a zdraví. Tento dezert je ideální pro ty, kteří chtějí sladkou pochoutku, ale zároveň dbají na zdravý životní styl. Hlavní složkou těchto buchtiček je tvaroh, který je známý svým vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku. Pojďme se blíže podívat na výhody a chutné možnosti této lahodné dobroty.


Tvarohové buchtičky s krémem jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí mlsat zdravě. Na rozdíl od tradičních sladkých dezertů, které často obsahují velké množství cukru a tuku, jsou tvarohové buchtičky lehké a výživné. Použití celozrnné mouky místo bílé mouky zvyšuje obsah vlákniny, což přispívá k lepšímu trávení a delšímu pocitu sytosti.


Celozrnná mouka také obsahuje více vitamínů a minerálů než rafinovaná mouka, což přispívá k celkovému zdraví. Krém, který se podává k tvarohovým buchtičkám, je také připraven z tvarohu. Přidání vanilkového extraktu a tvarohu vytvoří lahodný a zdravý krém, který dokonale doplňuje jemnou chuť tvarohových buchtiček. Tento krém je nejen chutný, ale také výživný, což z něj činí ideální polevu pro různé dezerty.


Tvarohové buchtičky s krémem jsou nejen chutné, ale také zdravé. Díky použití tvarohu a celozrnné mouky obsahují méně tuku a více vlákniny než tradiční recepty. Krém z tvarohu je skvělou alternativou k těžkým smetanovým polevám a dodává dezertu lehkost a svěžest. Tento recept je ideální pro všechny, kteří chtějí mlsat zdravě a zároveň si pochutnat na něčem opravdu lahodném. Můžete si je dopřát klidně i jako zdravý a sladký oběd. Vyzkoušej:

Zdravé tvarohové buchtičky s krémem

Recept na zdravé tvarohové buchtičky s krémem:


Potřebujete (na cca 6 porcí):

Na buchtičky:

Na krém:

Volitelně:


Postup:

  1. Smíchejte mouky s cukrem a špetkou soli. Udělejte důlek a do něj nalijte cca 100ml vlažného mléka.

  2. Přidejte nadrobené čerstvé droždí a nechte vzejít několik minut.

  3. Přidejte rozpuštěné máslo (ne horké), vejce, tvaroh a cca 100ml mléka (vše by mělo být pokojové teploty).

  4. Vypracujte těsto a přidejte mouku dle potřeby, já přidala ještě cca 40g. Těsto by mělo být hladké.

  5. Nechte vykynout zakryté v míse asi 60 minut.

  6. Poté vyklopte na pomoučněný vál a vždy si uždibněte kousek těsta, udělejte z něj kuličku a tu dejte na plech. Další dejte hned vedle a takto pokračujte dokud se nezbavíte všeho těsta. Můžete kousek vždy pomoučnit, pokud je třeba.

  7. Potřete rozpuštěným máslem a nechte kynout asi dalších 15 minut.

  8. Pečte na 190°C asi 15 minut. Respektive než ztmavnou.

  9. Na krém si uvařte puding v cca 700ml mléka. Můžete přidat cukr a volitelné ingredience (vanilkový extrakt, rum). Odstavte z plotny a nakonec vmíchejte tvaroh.

  10. Podávejte dohromady, můžete přidat ještě ovoce nebo cokoli dalšího, co chcete.



Pár poznámek na konec:

Tvarohové buchtičky s krémem můžete podávat na mnoho způsobů. Skvěle chutnají s čerstvým ovocem, jako jsou jahody, borůvky nebo maliny. Ovoce dodá dezertu svěžest a další dávku vitamínů a antioxidantů. Pro extra křupavost a chuť můžete buchtičky posypat nasekanými oříšky nebo semínky.

Další možností je podávat buchtičky s domácím ovocným pyré nebo kompotem. Toto je skvělá volba zejména v zimních měsících, kdy je čerstvé ovoce méně dostupné. Ovocné pyré můžete připravit z jablek, hrušek nebo švestek, které jsou bohaté na vlákninu a přírodní cukry.


Všechny ingredience na tvarohové buchtičky by měly být pokojové teploty, jinak se může stát, že buchtičky nevykynou a nebudou tak nadýchané.


Pokud nechcete použít tvaroh, můžete zkusit použít i řecký jogurt či skyr ale tyto ingredience obsahují méně tuku než tvaroh, takže je možné, že výsledek nebude až tak dobrý a buchtičky nebudou až tak nadýchané.



Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

228 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Bình luận

Đã xếp hạng 0/5 sao.
Chưa có xếp hạng

Thêm điểm xếp hạng
bottom of page