top of page

Zdravé tvarohové palačinky s borůvkami

Aktualizováno: 4. 10.

Jednoduché zdravé tvarohové palačinky, které jsou naprosto perfektní ke snídani! Ale můžeš si je dopřát i ke svačině nebo jako menší oběd!


Palačinky jsou jednoduché na přípravu a nezaberou moc času - samozřejmě to záleží i na množství. Palačinky pro 5 lidí zaberou mnohem více času než třeba pro dva - logicky. Nicméně i přes to jde o poměrně nenáročný recept, který je relativně rychlý. Těsto na tvarohové palačinky je mnohem více křehké, tudíž je důležité s ním pracovat opatrně! Ale za to tyhle palačinky chutnají naprosto božsky! Navíc jsou plné bílkovin!


Pokud máš chuť na další tvarohové recepty, zkus jeden z těchto:

Recept na zdravé tvarohové palačinky s borůvkami najdeš pod obrázkem! Na konci článku najdeš i nutriční hodnoty (včetně množství bílkovin, sacharidů a tuků) palačinek, a to jak s krémem, tak i bez něj.

Zdravé tvarohové palačinky s borůvkami

Recept na zdravé tvarohové palačinky s borůvkami:


Potřebuješ (2 porce):


Krém:


Postup:

  1. Tvaroh smíchej s vejci, přidej polotučné mléko a špetku soli. Postupně zašlehávej mouku. Podle konzistence poznáš, jestli je potřeba více mouky nebo ne, měla by být obvyklá konzistence jako na na klasické palačinky (možná trochu tekutější).

  2. Poté smaž na pánvičce.

  3. Na krém stačí vše smíchat, borůvky můžeš rozmačkat. Pak už jen potři palačinky a smotej! Můžeš je dozdobit dalším ovocem, čokoládou, arašídovým máslem, ořechy, semínky a dalšími ingrediencemi!

Pár poznámek k receptu:

Pokud se ti palačinky trhají, přidej do těsta další vejce. Je možné, že bude stačit pouze jedno. Místo špaldové celozrnné mouky můžeš dáš klasickou špaldovou nebo můžeš dát i pšeničnou hladkou, ale bude ji potřeba větší množství.

V receptu můžeš zvolit i jiné ovoce, pokud chceš. Vhodné je bobulovité ovoce nebo třeba i banány. Nejvhodnější jsou borůvky, jahody, maliny či ostružiny. Nicméně konečná volba je na tobě, pokud chceš, můžeš dát i ananas.


Krém:

Co se týče samotného krému, můžeš volit klidně i jiný podle vlastních preferencí. Do palačinek se perfektně hodí i různé marmelády nebo džemy. Případně můžeš použít pouze rozmačkané ovoce, i tak budou chutnat skvěle. Nebo můžeš krém ponechat a pouze vyměnit ovoce. Proteinový prášek do krému dávat vůbec nemusíš.


Jelikož v palačinkách není žádný cukr, můžeš si je takto připravit i naslano. Nicméně podle našeho názoru se tvarohové palačinky hodí více ve sladké variantě. Konečná volba je ale na tobě! Jestliže máš chuť na slané palačinky, zkus třeba tyhle jednoduché dýňové palačinky nebo tyto zdravé špenátové palačinky s ricottou, které chutnají naprosto božsky!


Líbí se ti naše recepty? Jestli ano, tak naše recepty (i nás) najdeš na sociálních sítích, na Instagramu a Tiktoku jako @twin_recipe. Nebo i na Facebooku jako Twin recipe (a to jak uzavřená skupina tak i stránka). Můžeš nám zaslat i fotky receptů, které zkoušíš podle nás a to jak na sociální sítě, tak klidně i na e-mail. Budeme také rády za jakoukoli zpětnou vazbu či připomínky, například i zde v komentáři. Pokud ti něco není jasné, neboj se v komentářích zeptat!


Nezapomeň na sociálních sítích používat hashtag #twinrecipe!

Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

1 126 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page