top of page

Zdravý borůvkový koláč s ovesnými vločkami

Aktualizováno: 4. 10.

Hledáš jednoduchý a zdravý recept na dokonalý borůvkový koláč? Připrav si s námi tento skvělý koláč! Stačí ti na něj pouze 7 ingrediencí a pár minut času. Pokud si chceš připravit něco dobrého ale nechceš trávit hodiny v kuchyni, je to dokonalý recept pro tebe. Tento zdravý borůvkový koláč s ovesnými vločkami je tím dokonalým receptem, který právě hledáš!


Na tento zdravý borůvkový koláč ti stačí jenom 7 ingrediencí. Je bez přidaného cukru, bez mouky, s vysokým obsahem bílkovin a také je bohatý na ovoce. Můžeš na něj použít jak čerstvé borůvky, tak i ty mražené (ale ty musíš samozřejmě rozehřát).


Hledáš další jednoduché a zdravé recepty s borůvkami? Na našem webu jich najdeš desítky! Všechny jsou zdravé a chutnají naprosto báječně! Vyzkoušej si doma připravit i některý z těchto receptů:

...a nebo na webu vyhledej "borůvky" či podobná slova, abys získal/a další výsledky vyhledávání pro všechny borůvkové recepty, které na našem webu najdeš!

Tento zdravý borůvkový koláč je tak trochu na styl pečených ovesných vloček, a přesně proto se skvěle hodí i jako zdravá a vyvážená snídaně. Ale můžeš si ho připravit i jako zdravý dezert nebo jednoduchou a zdravou svačinku! Můžeš si ho dopřát kdykoli během dne! Ať už si ho vychutnáš kdykoli, věříme, že ti bude chutnat. Tak už na nic nečekej a pojď si s námi upéct tento jednoduchý koláč z ovesných vloček!

Zdravý borůvkový koláč s ovesnými vločkami

Recept na zdravý borůvkový koláč s ovesnými vločkami:


Potřebujete (na 2 porce):

Ovesný koláč:


Nahoru:

  • borůvky (dle vlastního uvážení)

  • řecký jogurt (140g)


Postup:

  1. Rozmačkej banán. K němu přidej ovesné vločky, protein, kypřící prášek a mléko. Vše promíchej dohromady.

  2. Dej do plechu o rozměrech 20x15 cm, ideálně na pečící papír nebo si plech něčím vymaž.

  3. Nahoru natři řecký jogurt (můžeš ho klidně osladit ale není to potřeba). Na to nasyp borůvky a dej péct na 180° asi 35 minut.

  4. Před servírováním nech vychladnout pár minut, alespoň 10 či déle. Pokud začneš krájet příliš brzy, je možné, že se bude koláček rozpadat.

Pár poznámek na konec:

Co se týče řeckého jogurtu v "polevě", množství záleží i na formě, kterou budeš používat. Pokud ti přijde 140g (jeden malý kelímek) jako dostatečné množství, tak použij to. Pokud je to příliš hodně a jogurtová vrstva by byla příliš vysoká, můžeš dát míň. Zbytek jogurtu pak můžeš klidně podávat bokem při podávání.


Tento koláček by šel skvěle připravit i s jiným ovocem. Můžeš použít například maliny, jahody, jablko a další. Nejlépe to sice chutná s bobulovitým ovocem ale skvěle by to fungovalo i s jakýmkoli jiným ovocem, které je vhodné na pečení.


Místo polotučného mléka můžeš použít i plnotučné, nízkotučné nebo alternativy mléka, tedy rostlinná mléka. Všechny tyto druhy by měly v receptu bez problému fungovat.


Nemáš rád/a banán? Nevadí. Můžeš použít i například jablečné pyré. A nebo jednoduše celý koláček dosladit. Ale my doporučujeme vyzkoušet s banánem (případně s jablečným pyré), které slouží částečně i jako pojidlo v tomto receptu.


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento borůvkový koláč povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

684 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page