top of page

Zdravý čokoládový mug cake

Aktualizováno: 4. 10.

Hledáš recept na jednoduchou a rychlou snídani, která je zároveň zdravá? Tak to pro tebe máme naprosto dokonalý recept! Tento zdravý čokoládový mug cake je totiž hotový během pár minut, chutná skvěle a zvládne ho úplně každý - stačí jenom promíchat pár věcí a dát do mikrovlnky.


Pokud mikrovlnku nemáš nebo ji nechceš použít, můžeš dát tento jednoduchý mug cake i do trouby ale potom to bude trvat o pár minut déle. Troubu nastav na 180°C a peč asi 15 až 20 minut (ale kontroluj - tento mug cake je trochu na styl brownie takže ho můžeš klidně upéct i trochu méně pokud chceš ještě lepší konzistenci, která bude více připomínat brownies).


Nezapomeň se podívat i na další recepty na našem webu, najdeš zde i další recepty na mug caky! Vyzkoušej je taky:

Mug cake je typický svojí rychlou a nenáročnou přípravou, a proto se skvěle hodí na uspěchaná rána. Nejčastěji se dělá v mikrovlnné troubě ale jde to i v té klasické - jenom tam už to většinou trvá nad 15 minut, kdežto v mikrovlnce je to hotové během 3 max 4 minut! Ale to už je o preferencích. Ať už to připravíš v čemkoli, určitě si tento recept na zdravou snídani zamiluješ! A pokud máš rád/a čokoládu, o to lépe! Vyzkoušej:

Zdravý čokoládový mug cake

Recept na zdravý čokoládový mug cake:


Potřebuješ (na 1 porci):


Postup:

  1. Smíchej ovesnou mouku, kakao a protein dohromady. Potom přidej cukr a kypřící prášek. Nakonec přilej mléko.

  2. Vše promíchej dokud se nevytvoří kompaktní těsto.

  3. Potom přimíchej čokoládové pecičky.

  4. Nalij do misky nebo do hrníčku a dej do mikrovlnné trouby asi na 80 vteřin (ale po minutě raději zkontroluj).

  5. Pokud ti přijde, že to ještě není hotové, dej na dalších 20 vteřin a opět zkontroluj.

  6. Takto pokračuj, dokud nejsi spokojený/á s výslednou strukturou mug caku.

  7. Poté můžeš podávat samotné nebo klidně s ovocem, s jogurtem či s čímkoli jiným!


Pár poznámek na konec:

Asi to není třeba říkat, ale používej takový hrnek či misku (či jinou formu), které jsou vhodné do mikrovlnky. Ideálně nějaké širší tak, aby byl mug cake lépe a rovnoměrněji propečený.


Pokud nemáš ovesnou mouku, můžeš použít i klasickou nebo třeba špaldovou hladkou. Ale je možné, že potom bude potřeba použít i odlišné množství tekutin (v závislosti na tom, jakou mouku použiješ, pokud použiješ např. celozrnnou špaldovou mouku, je dost možné, že budeš muset použít více tekutin).


Čokoládový protein použít nemusíš ale zvýrazňuje čokoládovou chuť celého mug caku a navíc mu dodává i vyšší množství bílkovin. Pokud protein vynecháš, měl/a bys při podávání přidat např. skyr nebo řecký jogurt, tvaroh či cokoli, co obsahuje vyšší množství bílkovin. Už jen proto, aby vás tento recept zasytil na delší dobu a neměl/a jsi ráno hlad!


Pokud budeš používat čokoládový protein, doporučujeme tento protein (s příchutí banán a čokoláda nebo brownies). Protein od Protein & Co. má totiž odlišné složení a velmi dobrou rozpustnost a nezahušťuje tolik, co většina ostatních proteinů. S jinou značkou je možné, že bude mug cake příliš tuhý a nebude mít tu správnou konzistenci.

Líbí se ti naše recepty? Vyzkoušej i tento jednoduchý recept na čokoládový mug cake a dej nám vědět do komentářů, jak ti mug cake chutnal! Nezapomeň nás sledovat i na našich sociálních sítích. Najdeš nás na Facebooku (jako Twin recipe) nebo na Instagramu a Tiktoku jako @twin_recipe. Nebo i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!

Twin recipe


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

1 182 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page