top of page

Zdravý jablkový koláč na plech

Aktualizováno: 7. 10.

Hledáš recept z jablek? Vyzkoušej tento zdravý jablkový koláč na plech, který kombinuje dokonalou chuť jablek a tvarohu! Díky tvarohu obsahuje i větší množství bílkovin, takže si ho může dopřát naprosto každý!


Zdravý jablkový koláč na plech je jednoduchý recept, na který ti stačí pár základních ingrediencí a jeden plech! Tenhle koláč chutná naprosto božsky a je jedním z našich nejoblíbenějších! Vyzkoušej a uvidíš!


Pokud hledáš víc zdravých jablečných receptů, podívej se na tento e-book s 30 zdravými jablečnými recepty! Tento recept je jeden z nich - ale každý do jednoho chutná naprosto skvěle!


Pod obrázkem najdeš recept na tento jablečný strouhaný koláč, tak se podívej a zkus ho! Určitě ti zachutná! S tvarohem je prostě dokonalý!

Zdravý jablkový koláč na plech

Recept na zdravý jablkový koláč na plech:


Potřebuješ (9ks):

Těsto


Jablečná vrstva:


Pudinková vrstva:


Postup:

  1. Na těsto vše smíchej a vypracuj. Mělo by být lehce lepivé, ale ne příliš. Méně než 1/2 vtlač na dno formy (forma 20x20cm). Můžeš ho nastrouhat, ale my obvykle spodní vrstvu nestrouháme, protože se stejně přimáčkne náplní a nejde vidět rozdíl.

  2. Na jablečnou vrstvu vše smíchej. Nanes jako další vrstvu.

  3. Na pudinkovou vrstvu uvař pudink podle návodu, jen použij méně mléka (400ml).

  4. Pak smíchej pudink s tvarohem. Doporučujeme postupně vmíchávat tak, aby se spojil. Pokud necháš puding vychladnout příliš, tak by se už nemusel s tvarohem spojit. Poté nanes jako další vrstvu.

  5. Nakonec nastrouhej zbytek těsta (pokud to nejde, dej na chvíli do lednice 30-60min) a nanes jako poslední vrstvu. Pokud nemáš čas na to, abys dal/a těsto do lednice, tak ho můžeš dát do mrazáku na menší dobu. Pokud není čas ani na to, tak si můžeš zkusit namočit ruce ve vodě a těsto natrhat - mělo by to fungovat.

  6. Peč v rozehřáté troubě na 180°C asi na 50 minut.

Pár poznámek k receptu Zdravý jablečný koláč na plech:

  • Jako vždy můžeš použít jinou mouku, ale to myslíme pouze v rámci mouky s lepkem - hlavně spíše s pšeničnou či špaldovou. Pokud dáte třeba žitnou, ovesnou nebo podobnou, může se celá struktura těsta změnit a recept by nemusel fungovat. I tak bude potřeba jiné množství této mouky.


  • Máslo do receptu můžeš použít rozehřáté nebo rozpuštěné, vlastně můžeš klidně použít i studené přímo z lednice. Nicméně potom je dobré dát těsto do lednice, aby šlo strouhat.


  • Pokud jsou jablka příliš šťavnatá, tak doporučujeme použít ještě například trochu víc proteinového prášku (cca 20g) nebo kukuřičného škrobu či pudinkového prášku tak, aby náplň ztuhla. Pokud nejsou vůbec šťavnatá, můžeš dokonce proteinový prášek zcela vynechat.


  • Stejně tak je možné použít nízkotučný či plnotučný tvaroh nebo mléko. Také můžeš nahradit tvaroh jogurtem, ale doporučujeme spíše řecký, aby sedělo množství bílkovin. Když dáš bílý jogurt, bude koláč obsahovat méně bílkovin, ale pokud ti to nevadí, tak ho bez obav použij!


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 ks:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

1 641 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page