top of page

Zdravý jogurtový toust

Aktualizováno: 4. 10.

Hledáš recept na rychlou, zdravou a jednoduchou snídani, kterou si zvládneš připrav během pár minut s minimem ingrediencí? Máme pro tebe naprosto dokonalý recept na toust! Nejlepší je s lesním ovocem ale můžeš použít jakékoli, které máš zrovna po ruce!


Tento zdravý jogurtový toust si zamiluješ! Patří k jednomu z našich oblíbených receptů na snídani. Obzvlášť pokud nemáme moc času na přípravu snídaně. Tento recept na jogurtový toust je totiž hotový během pár minut. Můžeš si ho připravit jak v troubě, tak i v horkovzdušné fritéze - to už je na tobě!


Mimochodem, pokud hledáš další jednoduché a rychlé recepty na snídani, podívej se i na další zdravé recepty na našem webu, které ti zaberou jenom pár minutek! Vyzkoušej třeba některý z těchto receptů:


A pokud hledáš toustové recepty, můžeš vyzkoušet třeba tyto rychlé obložené tousty nebo obložený toast se ztraceným vejcem či zdravý French toast. Všechny tyto recepty tě určitě také potěší.

A nebo si najdi další jednoduché recepty, na našem webu jich je několik desítek! Takže je z čeho si vybírat! Ať už vyzkoušíš jakýkoli recept, věříme, že si ho zamiluješ a že ti bude chutnat stejně jako nám! Tak už na nic nečekej a vyzkoušej třeba tento jednoduchý recept na zdravý jogurtový toust:

Zdravý jogurtový toust

Recept na zdravý jogurtový toust:


Potřebuješ (na 2 porce):


Postup:

  1. Nejdřív si připrav toustový chléb. Prsty či vidličkou stlač střed každého kusu toustového chleba.

  2. Smíchej jogurt, vejce a sladidlo dohromady v misce.

  3. Nanes jogurtovou směs doprostřed každého toustu (do stlačeného místa).

  4. Na to nasyp ovoce dle vlastního výběru.

  5. Dej péct do trouby na 180°C asi na 20 minut nebo do horkovzdušné fritézy ale tam záleží na typu horkovzdušné fritézy.

  6. Vyndej z trouby a máš hotovo! Můžeš klidně podávat polité sirupem nebo třeba medem.


Pár poznámek na konec:

Při tomto receptu můžeš použít např. i celozrnný toustový chléb. Můžeš použít i klasický chléb nebo třeba žitný chléb ale tyto druhy nebudou po upečení až tak křupavé, jako toustový chléb.


Můžeš použít jak řecký jogurt, tak i skyr. Pokud nemáš ani jedno, můžeš použít i klasický bílý jogurt. Ten ale neobsahuje až tak vysoké množství bílkovin, resp. neobsahuje skoro žádné, takže je dobré na to myslet. Případně můžeš ještě použít tvaroh.


Co se týče sladidla, my použily čekankový sirup. Pokud nemáš rád jeho chuť, můžeš použít i jiné druhy tekutých sladidel, např. javorový sirup či med. Pokud nemáš tekuté sladidlo, můžeš použit i klasický cukr či jiné sypké sladidlo.


Hledáš víc jednoduchých a zdravých receptů a to nejen na snídani? Podívej se na náš e-shop, kde najdeš několik digitálních kuchařek s mnoha skvělými recepty! Nejzákladnější je asi naše digitální kuchařka Twin recipe - zdravé recepty, kde najdeš více než 120 jednoduchých a zdravých receptů. Tuhle si zamiluješ! Jsou v ní totiž recepty na snídaně, obědy, večeře, pečené i nepečené recepty! Je to základ, který jednoduše potřebuješ! Podívej se:




Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!

Twin recipe


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

229 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page