top of page

Zdravý matcha dezert

Aktualizováno: 4. 10.

Už jsi někdy zkoušel/a péct s matcha práškem? Tento jednoduchý recept na zdravý matcha dezert je naprosto dokonalý! Kombinuje příjemnou jemnou chuť matcha krému s čokoládovou chutí brownies. Díky kvalitním a pečlivě vybraným ingrediencím si tento matcha brownie koláček můžeš připravit klidně i jako zdravou snídani!


Víš, co je to vlastně matcha? Jedná se o druh zeleného čaje. V dnešní době už je dobře dostupný a můžete ho sehnat nejen online ale mnohdy i v kamenných obchodech. Matcha prášek lze použít nejen k přípravě čaje ale i do jakýchkoli receptů. Matcha obsahuje katechiny, které jsou silné antioxidanty a pitím či konzumací tohoto prášku může docházet k urychlení metabolismu. Kromě toho pomáhá se soustředěním, zlepšuje paměť i náladu a má pozitivní účinky i na tvojí mysl. Navíc obsahuje i vlákninu a má pročišťující účinky. Skvěle se hodí nejen jako čaj ale i do různých receptů a to např. i do smoothies či různých nápojů ale i koláčů, dortů a podobně!


Můžeš vyzkoušet i tyto Matcha-ořechové řezy! Ale nezapomeň se podívat i na další zdravé recepty, vyzkoušej některé z těchto, např. zdravý kávový dezert, tento zdravý cizrnový dezert a nebo čokoládovo-kokosvý dezert! Popřípadě se podívej i na další jednoduché a zdravé recepty na našem webu! Najdeš jich tu desítky!

Ať už matcha prášek znáš nebo ne, určitě ho vyzkoušej! Třeba v tomto jednoduchém a zdravém receptu, který chutná naprosto báječně. Je i rychle hotový, a proto se nemusíš bát, že bys trávil/a hodiny v kuchyni! Stačí jen několik minut! Vyzkoušej:

Zdravý matcha dezert

Recept na zdravý matcha dezert:


Potřebuješ (na 4 porce):

Brownie základ:


Krém:


Postup:

  1. Rozpusť čokoládu, rozmačkej banán a smíchej se skyrem a cukrem.

  2. Pak přidej zbytek ingrediencí a vše promíchej.

  3. Dej těsto do formy (rozměry cca 20x15cm) a peč na 170°C asi 25-30 minut. Upečené nech vychladnout.

  4. Na krém vyšlehej všechny ingredience dohromady a natři na vychladlý základ.

  5. Poté posyp nastrouhanou čokoládou a nahoru dej lyofilizované jahody (nebo čerstvé).


Pár poznámek na konec:

Místo podmáslí můžeš použít i kefírové mléko, které v tomto receptu funguje naprosto stejně.


Pokud nechceš použít ovesné vločky nebo ovesnou mouku, tak můžeš použít i jiné druhy mouky, např. pšeničnou (ať už hladkou nebo celozrnnou špaldovou či jinou). Ale v každém případě budeš muset přizpůsobit použité množství tekutin, protože každý druh mouky se chová jinak a jinak vstřebává tekutiny.


Pokud nemáš rád/a banány, tak můžeš zkusit použít i jablečné pyré ale je možné, že budeš muset přizpůsobit množství podle toho, jakou konzistenci bude mít těsto. Pokud nechceš použít ani jedno, tak můžeš přidat víc skyru či řeckého jogurtu ale v tom případě musíš použít i nějaké sladidlo, nejlépe tekuté.


Bez matcha prášku tento recept nepůjde! Samozřejmě to můžeš připravit i bez něj ale potom bude výsledná chuť úplně jiná a bude se jednat o úplně jiný recept se zcela odlišnou chutí. Takže my doporučujeme matcha prášek použít. Mimochodem, pokud se chystáš nějaký nakoupit, soustřeď se na kvalitní složení! Vyzkoušej třeba tento matcha prášek!


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

231 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page