top of page

Zdravý pistáciový cheesecake s čokoládovou polevou

Aktualizováno: 4. 10.

Hledáš zdravý ale jednoduchý recept na cheesecake? Vyzkoušej si připravit náš zdravý pistáciový cheesecake s čokoládovou polevou. Kombinace pistácií a čokolády se skvěle hodí a tento zdravý dortík je toho důkazem. Doplň ho o pistácie a je ještě o kousek lepší.


I do zdravého životního stylu mohou patřit cheesecake, dortíky a další dezerty. Můžeš si dopřát i klasické verze - ale ty je samozřejmě dobré konzumovat v nějaké rozumné míře. Často jsou totiž plné másla, cukru a podobně. Ale můžeš si připravit i zdravější verze cheesecaků či jiných dezertů, které si můžeš dopřávat i mnohem častěji. A tento zdravý pistáciový cheesecake je toho důkazem!


Díky kvalitně a pečlivě zvoleným ingrediencím si můžeš tento cheesecake klidně připravit i jako zdravou snídani. Ale skvěle poslouží i jako zdravý sladký dezert nebo sladká svačinka, kterou si můžeš vychutnat třeba s kávou (a nebo i bez ní).


Tento jednoduchý cheesecake je rychle hotový, zdravý, příjemně krémový (ale s křupavou krustou a oříšky), plný chuti (spojení hluboké chuti čokoládové polevy a krémové náplně je úžasné) a také ho zvládne snad úplně každý, není na něm totiž vůbec nic těžkého.

Pokud tě ale náhodou neoslovil, na našem webu najdeš i jiné recepty na cheesecake, tak vyzkoušej i nějaký z těchto:

...a nebo si klidně najdi nějaké další zdravé recepty. Věříme, že si je zamiluješ stejně, jako my! A teď už k receptu:

Zdravý pistáciový cheesecake s čokoládovou polevou

Recept na zdravý pistáciový cheesecake s čokoládovou polevou:


Potřebuješ (na cca 6 porcí):

Krusta:


Náplň:

  • 6 lžiček pistáciového másla

  • 10g pistáciového puddingu (v prášku)

  • 4 lžičky sladidla (můžeš vynechat, přidej jakékoli tekuté, které ti chutná)

  • 500g polotučného tvarohu z kelímku

  • 1 vejce

  • zelené barvivo (pokud chceš výraznější barvu)


Poleva:


Nahoru:


Postup:

  1. Rozmixuj ovesné vločky a datle. Poté k nim přidej zbytek ingrediencí na krustu. Pokud máš výkonný mixér, můžeš opět rozmixovat. V opačném případě stačí promíchat. Pokud nemáš vůbec výkonný mixér, rozmixuj datle a vločky spolu s tvarohem a čekankovým sirupem.

  2. Ve formě (asi 17cm) vytvoř krustu, těsto natlačte na dno formy i po stranách.

  3. Na náplň smíchej všechny ingredience dohromady. Vzniklou náplň nalij do připravené krusty.

  4. Dej péct na 180°C asi na 40 minut.

  5. Nech vychladnout a potom si připrav polevu.

  6. Smíchej pudding s vodou. Zahřej mléko a až se začne zahřívat, přidej pudding s vodou. Přidej čokoládu a nech rozpustit. Nech ztuhnout.

  7. Nalij na cheesecake a dozdob, např. pistáciemi.



Pár poznámek na konec:

Zelené barvivo do náplně přidávat nemusíš ale pistáciové máslo nebo pistáciový krém mají spíše žlutohnědou barvu než zelenou - záleží i na druhu. Proto jsme se rozhodly přidat i zelené barvivo, aby měl cheesecake výraznější barvu. Ale není podstatné a lze ho jednoduše vynechat.


Co se týče tvarohu, můžeš klidně použít i jiný typ než polotučný. Místo tvarohu můžeš použít i řecký jogurt nebo skyr ale v tomto receptu (alespoň za nás) chutná mnohem lépe tvaroh, proto ho doporučujeme.


Líbí se ti naše recepty? Dej nám vědět do komentářů, jak se ti tento recept na pistáciový cheesecake povedl! Sleduj nás i na sociálních sítích. Na Facebooku nás najdeš jako Twin recipe (uzavřená skupina či veřejná stránka) nebo na Instagramu (@twin_recipe) či na Tiktoku. Dále nás můžeš sledovat i na Pinterestu!


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

292 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page